Από την "κουρά εν χρώ" του Γεωργίου στο "haircut" του Γιωργάκη

ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΤΣΑΚΟΣ

Στις 11 Μαίου του 1965 ο τότε υπουργός Παιδείας, Γεώργιος Παπανδρέου ανακοινώνει τον τερματισμό της βασιλείας της "κουκουβάγιας", της "μαύρης ποδιάς" και της "κουράς εν χρω" που βασάνιζαν το μαθητόκοσμο της εποχής. Ο παππούς του σημερινού πρωθυπουργού δίνει εντολή προς τις Εκπαιδευτικές ..
Αρχές να ανακοινώσουν στα σχολεία τα νέα μέτρα που αποφασίστηκαν για την εξωτερική εμφάνιση των μαθητών και μαθητριών, καταργώντας το.....
υποχρεωτικό κούρεμα "εν χρω", δηλαδή το κούρεμα με την ψιλή μηχανή που είχε επιβληθεί από την εποχή του Μεταξά για την αντιμετώπιση της ψείρας.
Μετά από 46 χρόνια σιωπής ο σαδιστικός ήχος της μηχανής βουίζει και πάλι πάνω από τα κεφάλια των ελλήνων και αυτή τη φορά όχι μόνο των αρρένων πολιτών αυτής της χώρας αλλά και των θηλέων που κινδυνεύουν από ένα νέο κούρεμα με την ψιλή.
Μόνο που πλέον δεν έχουμε να κάνουμε με την «κουρά εν χρώ» αλλά με ένα εξευρωπαϊσμένο haircut και οι "εν χρω κεκαρμένοι" της εποχής εκείνης ονομάζονται πλέον «έφεδροι» και «μνημονιακοί» νεοέλληνες.
Από κούρεμα σε κούρεμα λοιπόν και από παππού σε εγγονό η ψιλή μηχανή που έρχεται πλέον να μην αφήσει τρίχα πάνω στα κεφάλια μισθωτών και συνταξιούχων που θα κληθούν για μία ακόμη φορά να πληρώσουν το μάρμαρο με την υποτίμηση του βιοτικού τους επιπέδου.
Haircut λοιπόν κάτω από την ασφυκτική πίεση για την 6η δόση και την «επιβίωση». και μετά από ένα καλό κούρεμα, έρχεται και ένα καλό «ξύρισμα». Κόντρα ξύρισμα.

http://onairnews.blogspot.com/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]


Keywords
Τυχαία Θέματα