Από την Πάφο στη Λευκωσία με τα πόδια, στη μνήμη των 13 θυμάτων

Με στόχο να τιμηθεί η μνήμη των 13 θυμάτων της καταστροφικής έκρηξης στο Μαρί και να σταλεί το μήνυμα ότι ο κυπριακός λαός ζητά απόδοση ευθυνών, ξεκινά την Πέμπτη 11 Αυγούστου, από την Πάφο, πεζοπορία 300 χιλιομέτρων, με κατάληξη την Τετάρτη 17 Αυγούστου, στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία.Σε διάσκεψη Τύπου το μεσημέρι στη Λεμεσό, εκπρόσωποι της ομάδας ''Εθελοντές Αφύπνισης'', που διοργανώνει την Παγκύπρια Πεζοπορία 300 χιλιομέτρων, αναφέρθηκαν στο πρόγραμμα της εκδήλωσης, η οποία
θα καλύψει όλες τις επαρχίες της....
ελεύθερης Κύπρου.

Ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή 35 άτομα, από τα οποία τα 13 θα προπορεύονται, φορώντας άσπρες φανέλες με τις φωτογραφίες των θυμάτων. Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός για συμμετοχή του κοινού και ο κάθε πολίτης μπορεί να εισέλθει ή να εξέλθει από την πεζοπορία, όποτε ο ίδιος επιθυμεί.

Η αφετηρία της όλης εκδήλωσης, ορίστηκε το Δημαρχείο Πάφου, στις 19.00 το βράδυ της 11ης Αυγούστου, ένα ακριβώς μήνα από την ημέρα της φονικής έκρηξης. Από το Δημαρχείο Πάφου, η πορεία θα κατευθυνθεί προς τις κοινότητες Τίμη, Κούκλια και ακολούθως θα περάσει από την Πέτρα του Ρωμιού με τελευταία στάση το Πισσούρι.

Την Παρασκευή 12 Αυγούστου η πορεία θα κατευθυνθεί από το Πισσούρι στο Παραμάλι (Ιερά Μονή Αγ.Γεωργίου Χριστοσύμβουλα), την Επισκοπή, την Ερήμη, το Κολόσσι και τον Ύψωνα, για να καταλήξει στην Πλατεία Διοικητηρίου στη Λεμεσό, όπου στις 19.00 θα πραγματοποιηθεί παγκύπρια αιμοδοσία. Αντιπροσωπεία των πεζοπόρων θα μεταβεί στο κοιμητήριο Σφαλαγγιώτισσας, όπου θα γίνει τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στους τάφους των Α.Ιωάννίδη, Κλ.Κλεάνθους, Χρ.Χριστοφόρου, Μ.Χριστοφόρου και Α.Χαραλάμπους.

Από την Πλατεία Διοικητηρίου, οι συμμετέχοντες στην πορεία, θα μεταβούν το Σάββατο 13 Αυγούστου, δια μέσου του παραλιακού δρόμου Λεμεσού, προς την Ναυτική Βάση ''Ευάγγελος Φλωράκης'' στο Μαρί, όπου θα αποδοθούν τιμές στους νεκρούς της 11ης Ιουλίου. Ακολούθως, θα πορευθούν προς το Ζύγι, τη Χοιροκοιτία και την Κοφίνου, όπου επίσης θα αποδοθούν τιμές στους νεκρούς της τραγωδίας.

Την Κυριακή, 14 Αυγούστου, η πορεία θα κατευθυνθεί προς τη Λάρνακα, ενώ θα γίνει τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στον τάφο του Γ.Γιακουμή, στις Αγκλισείδες και του Α.Αδάμου, στο Αλεθρικό. Αντιπροσωπεία των διοργανωτών θα μεταβεί επίσης στα Περβόλια Λάρνακας, όπου θα γίνει τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στον τάφο του Σπ.Τταντή. Η πορεία θα κάνει στάση έξω από την Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας, η οποία θα είναι αφιερωμένη στον Κλ.Κλεάνθους, που την μέρα αυτή θα είχε τα γενέθλια του.

Από τη Ορόκλινη θα συνεχιστεί η πεζοπορία το Δεκαπενταύγουστο και θα κατευθυνθεί στην Ορμήδια, όπου θα γίνει τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στον τάφο του Π.Θεοφίλου. Δια μέσου της Ξυλοφάγου, του Λιοπετριού και της Σωτήρας, η πορεία θα καταλήξει στο Παραλίμνι, όπου θα αποδοθούν τιμές στους ήρωες Τάσο Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού, όπως και των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας της 14ης Αυγούστου 2005.

Από το Παρα
Keywords
Τυχαία Θέματα