Από τον Όλι Ρεν στον Τατούλη: ΕΟΖ στην Πελοπόννησο

Στο επόμενο κιόλας Περιφερειακό Συμβούλιο θα γίνει ειδική συζήτηση για την αξιολόγηση μετατροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε ΕΟΖ
Στην προτροπή του Όλι Ρεν προς την κυβέρνηση, να σκεφτεί σοβαρά την δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών, ανταποκρίνεται ξαφνικά η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Όπως ανακοινώθηκε, στο....
επόμενο κιόλας Περιφερειακό Συμβούλιο θα γίνει ειδική συζήτηση για την αξιολόγηση μετατροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε ΕΟΖ (Ειδική Οικονομική Ζώνη). Όλα αυτά μάλιστα μετά από προσωπική παρέμβαση του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη,
ο οποίος σημειώνει ότι «ο τόπος μας θέλει καινούργιες ιδέες, εμπειρίες και νέες τρόπους σκέψης μέσα σε ένα ορθολογικό και ειλικρινές περιβάλλον».

Να σημειωθεί ότι οι Ειδικές Οικονομικές Ζώνες έχουν διαφορετικό φορολογικό και εργασιακό καθεστώς από την υπόλοιπη χώρα.

Ο Πέτρος Τατούλης έχει καιρό που δρομολογεί την δημιουργία Ειδικής Οικονομικής Ζώνης στην Πελοπόννησο: «Εμείς για τις ειδικές οικονομικές ζώνες έχουμε μιλήσει από τον Απρίλιο» σημείωσε στην συνεδρίαση του ΠΕΣΥ Πελοποννήσου την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου υπογραμμίζοντας ότι «ανοίξαμε πρώτοι τη διαβούλευση προκειμένου να επιτύχουμε τη νομιμοποίηση από το περιφερειακό Συμβούλιο».

Έσπευσε ωστόσω να κατευνάσει τις αντιδράσεις που αρχίζουν να δημιουργούνται δηλώνοντας ότι «Στις ειδικές οικονομικές ζώνες δεν θίγονται τα εργασιακά και ασφαλιστικά συμφέροντα» και προσθέτοντας ότι «εμείς γνωρίζουμε τα προβλήματα του τόπου μας και ξέρουμε πολύ καλά ότι εάν δεν υπάρξουν επενδύσεις τότε θα έχουμε σοβαρά προβλήματα».

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στα κίνητρα που πρέπει να δημιουργηθούν ώστε να οδηγήσουν την Περιφέρεια σε μία αναπτυξιακή λογική και ενημέρωσε το ΠΕΣΥ για την συνεργασία με δύο χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς για την δημιουργία εγγυοδοτικού μηχανισμού για τις επενδύσεις.

http://www.moriasnow.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα