"Αποτύχαμε", παραδέχεται ο υφυπουργός Οικονομικών!!!

«Η κυβέρνηση έχει πέσει έξω». Αυτή την πρωτοφανή δήλωση έκανε ο υφυπουργός Οικονομικών, κ. Φίλιππος Σαχινίδης, αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση της χώρας και την ύφεση στην οποία έχει περιπέσει και που είναι διπλάσια από την αρχικώς εκτιμώμενη.
Έσπευσε δε να δικαιολογηθεί σημειώνοντας πως «η αποτυχία αυτή είναι μια αποτυχία όλων όσοι επιχείρησαν να κάνουν μια πρόβλεψη σε....
ένα τόσο ρευστό οικονομικό περιβάλλον», συμπεριλαμβάνοντας έτσι στο «κάδρο» των ευθυνών και τους πιστωτές, οι οποίοι σχεδίασαν το μνημόνιο
και τα μέτρα που απορρέουν από αυτό, ενώ υπογράμμισε πως «είναι δύσκολο αυτή τη στιγμή να σας δώσω μια εκτίμηση για το πού θα διαμορφωθεί το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης το 2011».
Τάχθηκε δε υπέρ του να ζητηθούν περισσότερα χρήματα, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων που έχουν ξεκινήσει για το νέο δανειακό πρόγραμμα.
Πάντως, σε αυστηρούς ελέγχους των επιστροφών φόρου εισοδήματος, προχωρά το υπουργείο Οικονομικών, γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα το πάγωμα τους έως το τέλος του έτους.
Παράλληλα με επιστολή του στον γενικό γραμματέα Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων, Ιωάννη Καπελέρη, την οποία κοινοποιεί στον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, στον γενικό διευθυντή Οικονομικής Επιθεώρησης, κ. Ανάργυρο Κουτσιλιέρη και στον εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, κ. Γρηγόρη Πεπόνη, ο Παντελής Οικονόμου ζητά την αντικειμενικοποίηση του συστήματος επιστροφής των φόρων και τη στεγανοποίησή του από ενδεχόμενη διαφθορά.

http://dailynews24.gr/
Keywords
Τυχαία Θέματα