ΑΡΜΕΝΙΚΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Διαδηλώσεις Τουρκων στο Παρίσι

Η νομοθετική επιτροπή της Γαλλικής γερουσίας αναμένεται να αποφανθεί εκ νέου αύριο επί της πρότασης νόμου, η οποία εγκρίθηκε ήδη από την Εθνοσυνέλευση στις 22 Δεκεμβρίου, και ποινικοποιεί την άρνηση της .......
γενοκτονίας των Αρμενίων το 1915.

Περίπου 15 χιλιάδες Τούρκοι που ζουν στη Γαλλία και το Βέλγιο συγκεντρώθηκαν χθες στο Παρίσι, διαδηλώνοντας κατά της εν λόγο πρότασης.

Υπενθυμίζεται
ότι η Γερουσία απέρριψε την περασμένη Τετάρτη το επίμαχο νομοσχέδιο, εκφράζοντας τις έντονες επιφυλάξεις ενός μέρους του σώματος.

Ωστόσο, η τελική απόφαση αναμένεται να ληφθεί κατά την αυριανή συνεδρίαση καθώς ένα μέρος της Γερουσίας φαίνεται να έχει διαμορφώσει πλέον άποψη υπέρ του νομοσχεδίου.

Στο μεταξύ ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, απειλεί το Παρίσι με μόνιμες κυρώσεις αν εγκριθεί τελικά το νομοσχέδιο που ποινικοποιεί την άρνηση της Αρμενικής Γενοκτονίας.

Μιλώντας σε Γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο, ο Νταβούτογλου κάλεσε τους Γερουσιαστές να απορρίψουν το νομοσχέδιο και εξέφρασε την Ελπίδα να μην χρειαστεί η χώρα του να προβεί σε νέες κυρώσεις.
www.politis-news.com
Keywords
Τυχαία Θέματα