Ασφαλιστική κάλυψη από ανασφάλιστο αυτοκίνητο

Το πρόβλημα με τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα, αποτελεί ένας καθημερινός εφιάλτης για οδηγούς, καθώς όπως δείχνουν όλα τα στοιχεία που επικαλούνται στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς o αριθμός τους ξεπερνά το ένα εκατομμύριο και η Ελλάδα κατέχει την πρωτιά στην Ε.Ε σε....
ανασφάλιστα αυτοκίνητα.
Στο πρόβλημα αυτό και μέχρι να υπάρξουν σχεδιαζόμενες δράσεις της πολιτείας και των ασφαλιστικών εταιριών για την αντιμετώπιση και μείωση των ανασφάλιστων οχημάτων στους Ελληνικούς δρόμους , υπάρχει ασφαλιστική δικλίδα
που προσφέρουν τα ασφαλιστικά πακέτα των ασφαλιστικών εταιριών για την ασφάλιση αυτοκινήτου.
Πρόκειται για την ασφάλιση από ανασφάλιστο όχημα Τι είναι αυτή η κάλυψη και πως προσφέρεται από τις εταιρίες Δείτε τι αναφέρει σχετικά το insuranceforum.gr

Καταρχήν να αναφέρουμε τον ορισμό της κάλυψης

Καλύπτονται οι υλικές ζημιές που θα προκληθούν στο ασφαλισμένο όχημα, σε περίπτωση που θα συγκρουσθεί με ανασφάλιστο όχημα κατά το χρόνο επέλευσης του ατυχήματος και τουλάχιστον έξι μήνες πριν την ημερομηνία του ατυχήματος.

Οι συνήθεις προϋποθέσεις κάλυψης από τις ασφαλιστικές εταιρίες.
1. Να υπάρχει σύγκρουση μεταξύ του ασφαλισμένου και του ζημιογόνου ανασφάλιστου οχήματος. Ατύχημα με οχήματα, τα οποία δεν έχουν συγκρουσθεί μεταξύ τους , δέν καλύπτεται.
2. Να είναι γνωστά τα στοιχεία του ανασφάλιστου οχήματος, του οδηγού και του ιδιοκτήτη του.
3. Το ατύχημα να οφείλεται σε αποκλειστική υπαιτιότητα του οδηγού του ανασφάλιστου οχήματος, η οποία να προκύπτει κατα τρόπο αναμφισβήτητο και να αποδεικνύεται απο επίσημα αποδεικτικά στοιχεία (οπως ποινική δικογραφία ή δελτίο συμβάντων της Τροχαίας), απαραίτητα δε να έχει κληθεί και επιληφθεί στον τόπο του ατυχήματος αστυνομική ή άλλη αρμόδια αρχή.
4. Να μήν έχει ήδη ασκήσει αγωγή ο λήπτης της ασφάλισης η ο ασφαλισμένος διεκδικώντας την αποζημίωση του απο αύτούς που ευθύνονται για το ατύχημα. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση που στη συνέχεια παραιτηθεί απο την αγωγή αυτή.
5. Το ατύχημα να έχει συμβεί εντός της ελληνικής επικράτειας και το ανασφάλιστο όχημα να έχει ελληνικές πινακίδες.

Σημαντική σημείωση: Οι ανωτέρω προϋποθέσεις είναι οι συνήθεις που αναγράφουν οι ασφαλιστικές εταιρίες στους όρους τους. Πιθανώς κάποιες εταιρίες να έχουν και επιπλέον διαφοροποιήσεις η διαφορετικές προϋποθέσεις για την κάλυψη ανασφάλιστου οχήματος. Καλό είναι πάντα να συμβουλευόμαστε το βιβλιαράκι των γενικών και ειδικών όρων για να γνωρίζουμε επ ακριβώς τις προϋποθέσεις κάλυψης.

http://www.asfalisinet.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα