Δεν τα βρίσκουν: Debate τέλος!!!

Τελικά δεν θα διεξαχθεί το debate ανάμεσα στον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά και τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, το οποίο ήταν προγραμματισμένο για τη Δευτέρα 11 Ιουνίου.
Ρεπορτάζ: Πέτρος Μποτσαράκος-Σπύρος Γιωτάκης

Παρά το γεγονός ότι, οι....
δύο πλευρές είχαν συμφωνήσει
σε ζητήματα, όπως θεματικές ενότητες και ο συντονιστής της συζήτησης, τελικά κατά τη σημερινή συνάντηση των υπευθύνων των δύο κομμάτων επήλθε διαφωνία.

Όλο το παρασκήνιο
Σύμφωνα με τη ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ τίναξε στον αέρα το debate των δύο πολιτικών αρχηγών, αναιρώντας όσα μέχρι χθες είχε συμφωνήσει.

«Να τα επανεξετάσουμε όλα» φέρεται να είπε ο Νίκος Παπάς στον Γιώργο Μουρούτη, σήμερα το πρωί. «Άλλα λέγατε μέχρι χθες και άλλα λέτε σήμερα,» φέρεται να απάντησε ο Γ. Μουρούτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Μουρούτης είχε δύο συναντήσεις με τον Διευθυντή του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα. Μία την Παρασκευή και μία σήμερα στις 09:30 στον Νέο Κόσμο.

Η συμφωνία μέχρι σήμερα το πρωί ήταν πλήρης. Ο σχεδιασμός ήταν να γίνει στα πρότυπα της τηλεμαχίας Καραμανλή – Παπανδρέου του 2009 με έναν δημοσιογράφο να υποβάλλει ερωτήσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε οι δύο αρχηγοί να είναι όρθιοι και η ΝΔ να είναι καθιστοί.

Οι ερωτήσεις θα γίνονταν πάνω σε 5 συμφωνημένες ενότητες και θα υπήρχε και μια ενότητα με ερωτήσεις από τον έναν πολιτικό αρχηγό προς τον άλλον. Ο Νίκος Χατζηνικολάου ήταν ο δημοσιογράφος που και οι δύο πλευρές είχαν συμφωνήσει να κάνει τις ερωτήσεις με το σκεπτικό ότι και μάχιμος είναι και εκτός των καναλιών βρίσκεται ώστε να μην υπάρξουν κόντρες μεταξύ των τηλεοπτικών σταθμών.

Σύμφωνα με την ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ ξαφνικά ζήτησε να επανεξεταστούν όλα και έθεσε στο τραπέζι και το όνομα της Έλλης Στάη ενώ αρχικά είχε συμφωνήσει στοπ πρόσωπο του. Κ. Χατζηνικολάου.

Με μια σκληρή ανακοίνωση, ο Γιάννης Μιχελάκης απέδωσε όλη την ευθύνη στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ: «Είναι πλέον φανερό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμεί τη διεξαγωγή κανενός Debate.

Λεκτικά, μπορεί να αποδέχτηκε την πρόταση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για διεξαγωγή τηλεμαχίας μεταξύ των αρχηγών Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, στην ουσία, όμως έκανε ό,τι μπορούσε για να τη δυναμιτίσει.

Συγκεκριμένα, την ώρα που είχαν απολύτως συμφωνηθεί οι βασικοί άξονες και το πλαίσιο της τηλεμαχίας και ενώ οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν για την έκδοση κοινής ανακοίνωσης εντός της ημέρας, ο ΣΥΡΙΖΑ τόσο χθες το απόγευμα, όσο και σήμερα το μεσημέρι, εξέδωσε εσπευσμένα, δύο ανακοινώσεις, αγνοώντας ακόμα και τον ίδιο του τον λόγο και κατεδαφίζοντας όλα όσα είχαν προηγουμένως συμφωνηθεί.

Δεύτερον, ενώ είχε από κοινού αποφασιστεί ότι ο κ. Νίκος Χατζηνικολάου θα ήταν ο δημοσιογράφος που με την αντικειμενικότητα, το κύρος και την εμπειρία του, ως κοινώς αποδεκτό πρόσωπο, θα συντόνιζε την τηλεμαχία, ο ΣΥΡΙΖΑ, ξαφνικά έβαλε στο τραπέζι και νέο όνομα δημοσιογράφου, που όμως (πάλι από κοινού) δεν είχε προκριθεί.

Μό
Keywords
Τυχαία Θέματα