ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Η Ε.Ε. είτε θα είναι δημοκρατική, κοινωνική και θα ενεργεί με αλληλεγγύη είτε δεν θα υπάρχει!

Η Ε.Ε. διέρχεται σήμερα τη χειρότερη κρίση από την ίδρυσή της. Αυτή η κρίση είναι μέρος μιας παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής, οικονομικής, κοινωνικής, οικολογικής και πολιτικής κρίσης, που πλήττει με πολύ σκληρό τρόπο τους ανθρώπους, ξεκινώντας με τις γυναίκες και τους νέους για τους οποίους το μέλλον φαίνεται ακόμη πιο.....
σκοτεινό.
Μια νέα περίοδος έχει αρχίσει στην οποία οι καπιταλιστές είναι διατεθειμένοι να κάνουν
τα πάντα για να προστατεύσουν τα συμφέροντά τους και να μην πληρώσουν την κρίση που οι ίδιοι δημιούργησαν σε σημείο που απειλούν τη δημοκρατία και γονατίζουν ολόκληρους λαού. Στην Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Ισπανία και την Ιρλανδία οι κυβερνήσεις, σε συμφωνία με τις διαταγές της τρόικας (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ΕΚΤ, ΔΝΤ), οργανώνουν τη λεηλασία και την επιβολή βάναυσων και αναποτελεσματικών μέτρων λιτότητας για το λαό, οργανώνουν τις ιδιωτικοποιήσεις και την καταστροφή των κοινωνικών δικαιωμάτων. Οι επιθέσεις ενάντια στις χώρες αυτές και οι ρατσιστικές εκστρατείες κατά των «τεμπέληδων από το νότο» είναι απαράδεκτες. Η Ευρωπαϊκή Αριστερά επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά την ακλόνητη αλληλεγγύη της προς τους εν λόγω λαούς.

Αυτή η επίθεση επεκτείνεται τώρα σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. με το Σύμφωνο για το Ευρώ και τη «νέα οικονομική διακυβέρνηση», η οποία έχει ως στόχο να αποδομήσει ό,τι ελάχιστο έχει απομείνει από το κοινωνικό κράτος και τις δημόσιες υπηρεσίες, συμπιέζοντας παράλληλα μισθούς και κοινωνικά δικαιώματα. Οι χώρες θα κληθούν να εφαρμόσουν αυτές τις καταστροφικές πολιτικές και θα υποστούν αυτομάτως κυρώσεις εάν αρνηθούν να το πράξουν. Αυτή η αναγκαστική εναρμόνιση σκοτώνει την ιδέα μιας Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα στηρίζεται στην αλληλεγγύη μεταξύ των χωρών της. Οδηγεί την Ευρώπη σε αδιέξοδο που θέτει σε κίνδυνο το μέλλον των νέων ανθρώπων.


Ενώπιον αυτής της κατάστασης, ισχυρές αντιστάσεις αναπτύσσονται σε ολόκληρη την ήπειρο. Μεγάλη ανάγκη για εναλλακτικές λύσεις εκφράζεται στην Ισπανία, την Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη στις κινητοποιήσεις των «αγανακτισμένων», οι οποίοι δικαίως απαιτούν πραγματική δημοκρατία και χρήματα για να ικανοποιούνται οι ανάγκες των λαών. Οι αλλεπάλληλες γενικές απεργίες και η μεγάλης κλίμακας κοινωνική αναταραχή που έλαβαν χώρα στην Ελλάδα, την Ισπανία, τη Γαλλία, την Πορτογαλία, τη Βρετανία και άλλες χώρες, δείχνουν το αίτημα για άμεση αλλαγή πολιτικής.


Η Ευρωπαϊκή Αριστερά πάντα επέκρινε το παρόν μοντέλο δομής της ΕΕ, όπου θεσμοί και πολιτικές στρεβλώνονται εξαιτίας της υπεροχής των συμφερόντων των κυρίαρχων τάξεων στα κράτη-μέλη της ΕΕ, εξαιτίας της υπεροχής των συμφερόντων των χρηματοπιστωτικών αγορών και των τραπεζών έναντι των ανθρώπων. Η Ευρωπαϊκή Αριστερά πάντα αγωνιζόταν ενάντια στις πολιτικές του κοινωνικού και φορολογικού ντάμπινγκ, της απορρύθμισης των αγορών και των κανόνων που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και που β
Keywords
Τυχαία Θέματα