Διαρροές στον ΦΠΑ από τους μικρούς της “εστίασης”

Εκκίνηση με αρκετές απώλειες πραγματοποίησε το μέτρο της απόδοσης ΦΠΑ από τις επιχειρήσεις εστίασης μετά και την υιοθέτηση της αύξησης στο 23% του φόρου.

Πιο συγκεκριμένα, οι μεγάλες οργανωμένες αλυσίδες, παρά την κεντρική τους διαφωνία η.....
οποία εκφράστηκε και με διαφημιστική καταχώρηση, φαίνεται πως σε ένα μεγάλο ποσοστό συμμορφώθηκαν παρά τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί ως προς τον τρόπο προσαρμογής του νέου ΦΠΑ στις ταμειακές
μηχανές.

Βέβαια, αρκετές υπήρξαν οι αλυσίδες εκείνες που ακόμα δεν έχουν προχωρήσει σε αύξηση θεωρώντας πως υπάρχει περιθώριο διαπραγμάτευσης ιδιαίτερα στον τομέα των σνακς και του καφέ.

Σε ό,τι αφορά τις μικρές και μεσαίες εστιατορικές επιχειρήσεις, εκεί η κατάσταση διαμορφώθηκε διαφορετικά. Ναι μεν δηλαδή πολλές επιχειρήσεις delivery -κυρίως -φάνηκαν να έχουν αυξήσει τον φόρο, όμως η πλειονότητα των εστιατορίων είτε εξέδωσε χειρόγραφες αποδείξεις, είτε δεν αφομοίωσε το νέο μέτρο δίνοντας την αίσθηση πως το αντάρτικο έχει ήδη ξεκινήσει.

Πληροφορίες πάντως αναφέρουν πως από τη μεριά του υπουργείου Οικονομικών δεν υπήρξαν εκτεταμένοι έλεγχοι αν και δόθηκε η αίσθηση πως κάτι τέτοιο θα γίνει σε μεγαλύτερη κλίμακα μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Όπως και να έχει, σε σύσκεψη που πραγματοποίησαν οι εστιάτορες εκτιμήθηκε πως ο αγώνας τώρα μόλις ξεκίνησε και θα υπάρξει και οργανωμένη μετάβαση στη ΔΕΘ.

Παράλληλα έχει υπάρξει συνεννόηση και με την ΕΣΕΕ και τους Εμπορικούς Συλλόγους όπου καλλιεργείται κλίμα συναίνεσης και συστράτευσης. Κύκλοι της Ομοσπονδίας Εστιατόρων θεωρούν πως η αύξηση ΦΠΑ δεν θα αποφέρει τα πολυπόθητα 300 εκατ. ευρώ που το υπουργείο επιθυμεί αλλά αντιθέτως θα δημιουργήσουν απώλειες στα έσοδα.

http://www.protothema.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα