Διαρθρωτικές αλλαγές και όχι άλλες περικοπές ζήτησε η Ντόρα από τον Λ. Παπαδήμο

Να γίνουν μεταρρυθμίσεις και διαρθρωτικές αλλαγές και όχι να κοπούν κι άλλο οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα, ζήτησε η Ντόρα Μπακογιάννη από τον Λουκά Παπαδήμο.
Μετά από συνάντηση μιάμισης ώρας η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου, δήλωσε με έμφαση ότι η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει γρήγορα, και στη
διαπραγμάτευση με την τρόικα να επιμείνει στις διαρθρωτικές αλλαγές και όχι σε....
συμβολισμούς όπως αυτή του ελάχιστου μεροκάματου ή των δώρων στον ιδιωτικό τομέα.

Η κα Μπακογιάννη είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει αναλυτικά στον πρωθυπουργό τις προτάσεις του κόμματός της ενόψει της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές.
Συγκεκριμένα επανέλαβε τη θέση της για συμμετοχή της Ε.Κ.Τ στο PSI, κάτι που όπως εξήγησε στον κ. Παπαδήμο θα μειώσει περισσότερο το χρέος, ενώ παράλληλα του ανέπτυξε και τις θέσεις υπέρ της επιμήκυνσης των στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας "ώστε να μη χρειαστεί οι άνθρωποι να βρεθούν εκτός των σπιτιών τους και ταυτόχρονα να πέσει η αξία των ακινήτων τους".

Η πρόεδρος της ΔΗ.ΣΥ μάλιστα το πρωί σε ραδιοφωνική της συνέντευξη στον Ρ/Σ Αθήνα 9.84 υποστήριξε πως η ΕΚΤ μπορεί να αντιστέκεται αυτή τη στιγμή να συμμετάσχει στο "κούρεμα" αλλά όταν έρθει η ώρα θα το κάνει.

"Εάν συμμετάσχει και στο 50%, ακόμα καλύτερα, μειώνεται ακόμα πιο πολύ αυτό που χρωστάμε. Αλλά το 70%, τουλάχιστον, είναι κάτι το οποίο πρέπει να απαιτήσουμε", ανέφερε ενώ στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και στη σχετική συζήτηση που είχε με τον πρωθυπουργό.

Εξερχόμενη του Μεγάρου Μαξίμου ρωτήθηκε και για το χρόνο των εκλογών και αφού τόνισε πως το κυριότερο είναι να πετύχει η διαπραγμάτευση και να βγει η Ελλάδα από την κρίση, σημείωσε πως δεν είμαστε ακόμα εκεί και όταν αυτό "κλείσει" θα είναι η ώρα που θα μιλήσει ο λαός.

"Αν αυτό είναι τον Απρίλιο ή τον Μάιο λίγη σημασία έχει και λίγους ανθρώπους ενδιαφέρει", συμπλήρωσε ενώ σε άλλη ερώτηση για τα σενάρια που μιλούν για εκλογές το φθινόπωρο, απάντησε πως "οι ανάγκες της χώρας είναι ο υπέρτατος νόμος και η επικράτηση της κοινής λογικής επιβεβλημένη".

Επιπλέον απέφυγε να μιλήσει για αυτές καθαυτές τις διαπραγματεύσεις για το PSI που είναι ακόμα σε εξέλιξη, επισημαίνοντας πως κάθε δική της τοποθέτηση αυτή τη στιγμή θα είναι πρόωρη.

Επίσης σε άλλη ερώτηση για το θέμα του ελλείμματος του 2009, είπε ότι πρέπει να ερευνηθεί με σοβαρότητα και υπευθυνότητα και χωρίς πολιτικό κίνητρο καθώς τόνισε πως "παιχνίδια με τους αριθμούς δεν πρέπει να γίνονται" και "ας δούμε πως αυτό μπορεί να διασφαλιστεί για να μπορέσουμε να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα".

http://briefingnews.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα