ΕΑΕΕ: Λύση ή κατάρρευση στο Επικουρικό Κεφάλαιο Αυτοκινήτου

Η Ενωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος καλεί για μία ακόμη φορά την Πολιτεία και όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και να σκύψουν στο πρόβλημα ώστε να βρεθεί άμεσα και αρμονικά αποτελεσματική λύση που θα επιτρέψει στο Επικουρικό Κεφάλαιο να συνεχίσει να επιτελεί την κοινωνική του....
αποστολή, αποζημιώνοντας θύματα τροχαίων ατυχημάτων.
Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα αναφέρει:
Τα σοβαρότατα οικονομικά
προβλήματα του Επικουρικού Κεφαλαίου Αυτοκινήτων είναι σε όλους γνωστά.

Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) εκφράζει προς πάσα δυνατή κατεύθυνση την εντονότατη ανησυχία της για την τύχη του Επικουρικού Κεφαλαίου, το οποίο μετά την επ’ αόριστον απόσυρση, με το αιτιολογικό της διαβούλευσης, των ρυθμίσεων του άρθρου 48 του τότε σχεδίου νόμου «Ενισχυμένα μέτρα εποπτείας και εξυγίανσης των Πιστωτικών Ιδρυμάτων», φαίνεται να χάνει και την τελευταία ευκαιρία επιβίωσης και ομαλής λειτουργίας του.

Υπενθυμίζουμε ότι οι αποσυρθείσες το Σεπτέμβριο του 2011 διατάξεις του άρθρου 48, οι οποίες μέχρι και σήμερα δεν έχουν τεθεί προς διαβούλευση, είχαν τύχει επεξεργασίας από το Υπουργείο Οικονομικών, την ΤτΕ και τη Διοίκηση του Επικουρικού Κεφαλαίου, ενώ υποστηρίχθηκαν και από την ασφαλιστική αγορά. Στόχος τους ήταν αποκλειστικά και μόνο η διάσωση της λειτουργίας του Επικουρικού Κεφαλαίου και η αποφυγή κατάρρευσής του.

Η ΕΑΕΕ με Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα ΜΜΕ, στις 14 Σεπτεμβρίου 2011, έδωσε αναλυτικά στοιχεία για την οικονομική κατάσταση του Επικουρικού Κεφαλαίου (επισημάνθηκε ότι οι υποχρεώσεις του ξεπερνούν τα 700 εκατ. €, ενώ τα ετήσια έσοδά του ανέρχονται περίπου στο ποσό των 72 εκατ. €) και επεσήμανε την ανάγκη άμεσης εξεύρεσης πρακτικών λύσεων.

Σήμερα, μετά από ολιγωρία μηνών, ο κίνδυνος κατάρρευσης του Επικουρικού Κεφαλαίου είναι πλέον ορατός, καθώς ουδεμία πρωτοβουλία από την Πολιτεία έχει αναληφθεί.

http://www.asfalisinet.gr/
Keywords
Τυχαία Θέματα