Εμπλοκή Μαρινάκη- Βγενόπουλου στο Alter!

Ο ΚΑΥΓΑΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΝΔΡΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΙΤΙΑ
ΓΙΑΤΙ Ο ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΠΕΛΕΞΕ ΤΟΝ MR MIG
Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΟ REAL TV

Με τον Γιώργο Κουρή, ο Βαγγέλης Μαρινάκης τα έχει συμφωνήσει όλα για να μπεί ο εφοπλιστής μέτοχος στο Alter.
Είναι άλλωστε και η κόντρα με τον Γ. Αλαφούζο που έχουν ανοίξει και οι δύο και θα τους συνέφερε μια τέτοια "συμμαχία". Τον μεν Μαρινάκη γιατί θα.....
αποκτούσε αυτό που ήθελε, ένα ισχυρό Μέσο Ενημέρωσης, τον δε Κουρή επειδή θα έσωζε το καταχρεωμένο Alter. Όμως, το deal περιπλέκει ένας ακόμα εχθρός του Μαρινάκη.
Πρόκειται για τον Ανδρέα Βγενόπουλο, τον ισχυρό άνδρα της MIG. Μαρινάκης και Βγενόπουλος βρίσκονται "στα μαχαίρια" εδώ και
παραπάνω από έναν χρόνο και όχι, φυσικά (όπως πολλοί θα έλεγαν) λόγω της εμπλοκής του ενός με τον Παναθηναϊκό και του έτερου με τον Ολυμπιακό.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Athens Post, ο Μαρινάκης, είχε πεισθεί να επενδύσει σεβαστό ποσό σε προϊόν της Marfin, το οποίο ωστόσο και δεν "βγήκε", με αποτέλεσμα ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού να χάσει αρκετά χρήματα- όπως άλλωστε και οι Βγενόπουλος και Πατέρας που είχαν επενδύσει στο ίδιο προϊόν. Όμως ο Μαρινάκης το πήρε στραβά. Αυτός ήταν και ο λόγος που ψυχράνθηκαν οι -μέχρι τότε άριστες- σχέσεις του με τον Πατέρα και άρχισε ένας πόλεμος. Με "όπλο" το ποδόσφαιρο, ο Μαρινάκης εξαπέλυσε μια άνευ προηγουμένου επίθεση στους μετόχους του Παναθηναϊκού με κύριο στόχο τον Α. Βγενόπουλο, ο οποίος αναγκάστηκε να "αποτραβηχτεί" για να μη βλάψει την ομάδα. Και επειδή ο Ανδρέας Βγενόπουλος δεν είναι ο τύπος του ανθρώπου που θα φοβηθεί εύκολα, γεννήθηκε μια κόντρα μεγατόνων.
Όμως, πού συνίσταται η εμπλοκή στο Alter; Ο Ανδρέας Βγενόπουλος, μέσω της Marfin είναι ένας εκ των δύο μεγαλύτερων πιστωτών του σταθμού. Από τα "χέρια" του πέρασε το business plan που κατάρτισε το Argo Fund και από αυτόν (δηλαδή από τα στελέχη της Marfin) θα περάσει το όποιο σχέδιο σωτηρίας του σταθμού. Αυτό, βέβαια, δεν είναι κάτι που αρέσει στον Βαγγέλη Μαρινάκη. Λέγεται μάλιστα πως στην απόφασή του να βάλει 10 εκατομμύρια ευρώ στο σταθμό μέσω της ΑΜΚ (θα μπεί μέσω του Argo, καλύπτοντας το μισό, σχεδόν ποσό, των χρημάτων που αναλογούν στο fund για την Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου) έπαιξε ρόλο και η Marfin. Ότι ήθελε δηλαδή να εξοφληθούν σε μεγάλο βαθμό οι τράπεζες για να "απομακρυνθεί" ο Βγενόπουλος και να μην είναι ουσιαστικά συμμέτοχός του στο κανάλι.
Μετά την αποκάλυψη από την Athens Post ότι ο Μαρινάκης μπαίνει στο Alter (που, για να ευλογούμε και τα γένια μας, προκάλεσε σεισμό), ο Ανδρέας Βγενόπουλος, αποφάσισε να κάνει τη δική του κίνηση στη σκακιέρα. Εντελώς αιφνιδιαστικά, με ένα deal μαμούθ, εξαγόρασε το zougla.gr. Έδωσε 50 εκατομμύρια ευρώ στο Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, με τη δέσμευση ότι θα επενδύσει και άλλα χρήματα για να εξελίξει το site. Επισημαίνουμε εδώ παρενθετικά ότι το σχέδιο είναι να εξελιχθεί η web tv του zougla.gr, φιλοξενώντας δελτία ειδήσεων και, πιθανότατα μια εκ των εκπομπών του Τριανταφυλλόπουλου, με σκοπό να "
Keywords
Τυχαία Θέματα