Έγινε δήμαρχος με συμβόλαιο!

Της Ρένας Φλαμουράκη

-Έκαναν τον δήμο Γλυφάδας οικογενειακή επιχείρηση- Συμφώνησαν και υπέγραψαν συμβόλαιο πρώην και νυν δήμαρχοι- Για την καλή συνεργασία τους πρόσφεραν θέσεις διοικητικές σε φίλους, κόρες και συντρόφους!
Σάλος με το «Μυστικό Μνημόνιο Συνδιοίκησης» του δήμου Γλυφάδας
Ένα νέο μεγάλο σκάνδαλο αποκαλύπτεται σιγά-σιγά, που......
αφορά τον δήμο Γλυφάδας. Εδώ και περίπου δύο μήνες, κυκλοφορούν οι φήμες για την ύπαρξη ενός συμβολαίου, στο οποίο εμφανίζεται να έχει υπογράψει συμφωνία
ο δήμαρχος Γλυφάδας, Κώστας Κόκκορης, με δύο αντίπαλες δημοτικές παρατάξεις για εκλογική στήριξη με αντάλλαγμα αξιώματα και θέσεις.

Το θέμα ξέφυγε από τα πλαίσια της τοπικής κοινωνίας και γράφτηκε στον Τύπο, καθώς ένας ανυπόγραφος φάκελος με άγνωστο αποστολέα έφτασε σε γνωστή εφημερίδα. Ο φάκελος αυτός περιείχε ένα κείμενο που έφερε τον τίτλο «Συμφωνητικό Συνδιοίκησης» και στο οποίο φαίνονται ξεκάθαρα οι προθέσεις των προσώπων που υπογράφουν σε όλες τις σελίδες.

Πρόκειται για τις υπογραφές του δημάρχου Γλυφάδας, Κώστα Κόκκορη, του πρώην δημάρχου Γλυφάδας, Στέλιου Λανδράκη, και του τότε υποψήφιου, Οδυσσέα Παπαδόπουλου.

Τι αναφέρει το «Μνημόνιο Συνδιοίκησης»

Το τρισέλιδο «μνημόνιο» φέρει ως ημερομηνία την 10η Νοεμβρίου 2010. Ο κ. Κόκκορης είχε πάρει την πρώτη Κυριακή στις 7 Νοεμβρίου ποσοστό 26,8% έναντι 29,6% του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, 7,4% του Στέλιου Λανδράκη και 6,3% του Οδυσσέα Παπαδόπουλου. Στο κείμενο, λοιπόν, αναφέρονται τα ποσοστά του πρώτου γύρου αλλά και η δέσμευση ότι ο Λανδράκης και ο Παπαδόπουλος θα προτρέψουν τους ψηφοφόρους τους να στηρίξουν τον κ. Κόκκορη και ως αντάλλαγμα, πρόσωπα της επιλογής του κ. Λανδράκη θα στελεχώσουν δύο νομικά πρόσωπα του δήμου και τη νομική υπηρεσία, ενώ από τον συνδυασμό του κ. Παπαδόπουλου θα στελεχωθεί η ανώνυμος εταιρεία του «Γκολφ Γλυφάδας».


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΤΡΙΣΕΛΙΔΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ:


Βαρβιτσιώτης: «Πρόκειται για το «μνημόνιο της ντροπής-Αηδιασμένη οι κοινωνία της Γλυφάδας»

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μίλησε στο Newstoday και ουσιαστικά όχι μόνο δεν μας διέψευσε το γεγονός αλλά μας τόνισε πως, χωρίς να είναι βέβαιος εάν το κείμενο είναι πλαστό ή αληθινό, εκείνος δέχθηκε την πρόταση αυτή ως έχει, ωστόσο την απέρριψε πριν καλά-καλά δει το συμβόλαιο. Συγκεκριμένα, ο κ. Βαρβιτσιώτης μας είπε πως την πρόταση την δέχθηκε από τον κ. Λαβδράκη.

Όπως τόνισε ο ίδιος: «Με την δημοσιοποίηση του Μνημονίου Συνδιοίκησης, του «Μνημονίου της Ντροπής», όπως το θεωρώ εγώ, εξηγείται ο λυσσαλέος πόλεμος που δεχθήκαμε. Τα χτυπήματα κάτω από τη μέση και η επίθεση λάσπης καθ’ όλη την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου».

«Δεν ξέρω αν το Μνημόνιο που δημοσιεύθηκε είναι πλαστό ή όχι, ξέρω όμως ότι τέτοιου είδους συμφωνία μου προτάθηκε και το αρνήθηκα. Όμως οι μετεκλογικές τους πράξεις και οι αντιλήψεις τους για
Keywords
Τυχαία Θέματα