Ελεύθεροι οι δύο τελευταίοι κρατούμενοι

Οι αρχές της Κούβας άφησαν σήμερα ελεύθερους τους δύο τελευταίους πολιτικούς κρατούμενους της ομάδας των 75 διαφωνούντων που είχαν καταδικαστεί το 2003, όπως δήλωσαν διαφωνούντες στο Γαλλικό Πρακτορείο. Ο διαφωνών Χοσέ Φερέρ μεταφέρθηκε σπίτι του στην επαρχία Σαντιάγο.

"Ναι, ο Χοσέ Ντανιέλ έχει βγει από τη φυλακή, πήγε σπίτι του", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διαφωνών Ελισάρδο Σάντσες.

Λίγο νωρίτερα ένας άλλος πολιτικός κρατούμενος ο Φέλιξ Ναβάρο αφέθηκε επίσης ελεύθερος, σύμφωνα με την κόρη του. "Ναι, ο πατέρας μου είναι στο σπίτι, επέστρεψε το πρωί και αμέσως έφυγε για
να δει τη μητέρα μου", δήλωσε η κόρη του.

Με αυτό τον τρόπο ολοκληρώνεται το μεγαλύτερο κύμα απελευθερώσεων διαφωνούντων της τελευταίας δεκαετίας στην Κούβα.

Την άνοιξη του 2003 συνελήφθησαν 75 διαφωνούντες. Συνολικά 23 από αυτούς αφέθηκαν ελεύθεροι μεταξύ του 2003 και του 2010 κυρίως για λόγους υγείας. Τον Μάιο του 2010 η εκκλησία κατέληξε σε συμφωνία με τις κουβανικές αρχές για την απελευθέρωση των υπόλοιπων 52 που παρέμεναν στη φυλακή.

Από τις 7 Ιουλίου 2010, 40 από αυτούς αφέθηκαν ελεύθεροι με την προϋπόθεση να παραμείνουν εξόριστοι στην Ισπανία και 10 ακόμη απελευθερώθηκαν αλλά παρέμειναν στην Κούβα.
Keywords
Τυχαία Θέματα