ΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΕΤΗ ΔΕΣΠΟΤΑ!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου


Εις πολλά έτη Δέσποτα!

Υικά και ολόθυμα ευχόμαστε έτη πολλά στον Παναγιότατο Οικουμενικό Πατριάρχη μας κ. Βαρθολομαίο για τα ονομαστήριά του.

Ο Θεός να τον φωτίζει για να επιτελεί το έργο του και να τον ενισχύει για να επιβιώνει στο στόμα του αιμοβόρου λύκου της Ανατολής, που για....
αιώνες κατασπαράσσει τις σάρκες του ευλογημένου μας Γένους και της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Προσευχόμαστε ο Θεός να φωτίζει τον Παναγιότατο να δίνει παντού και πάντοτε την καλή ομολογία της πίστεως, όπως την έδωσαν οι Αγιοι Κύριλλος,
Ιωάννης Δαμασκηνός, Αγιος Γρηγόριος Παλαμάς, κτλ., οι οποίοι - εν κινδύνοις και εν αιχμαλωσία όντες - δεν δίστασαν να ομολογήσουν Χριστόν τον ΜΟΝΟΝ αληθινόν Θεό.

Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΟΤΑΤΟΥ ΣΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ
_________

Εκφράζουμε όμως παράλληλα και την ανυπόκριτη χαρά μας, επειδή ο Παναγιότατος αναφέρθηκε σε ένα θέμα που σκανδαλίζει αφόρητα τους πιστούς και το οποίο δυστυχώς τείνει να γίνει θεσμός σε πολλά εκκλησιαστικά περιβάλλοντα.

Πρόκειται για το άκρον άωτον της θεολογικής φαιδρότητος οι αρχιερείς να γιορτάζουν γενέθλια.!!!

ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΓΕΝΕΘΛΙΑ
_________

Το κακό κοντεύει να πάρει διαστάσεις επιδημίας.

Δεν αναφέρομαι μόνον στην Εκκλησία της Αμερικής, για την οποία ισχύει το “πόθεν άρξομαι θρηνείν”, αλλά και σε άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες.

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας λ.χ., όχι μόνον γιόρτασε τα γενέθλιά του, αλλά και κληρικός του Αλεξανδρινού Θρόνου είχε την ιταμότητα να κάνει κήρυγμα για να κατοχυρώσει θεολογικά την γελοία αυτή συνήθεια.!!!

Αφήνω ότι οι Σέρβοι Αρχιερείς πήραν τούρτα γενεθλίων στον αείμνηστο Πατριάρχη Παύλο στο νοσοκομείο για τα 95 χρόνια των γενεθλίων του.!!!

Ευτυχώς η θεολογική αυτή ψώρα δεν έφτασε στην Εκκλησία της Κύπρου και εξ όσων τουλάχιστον γνωρίζω - ελπίζω να έχω σωστή πληροφόρηση - στην Εκκλησία της Ελλάδος μόνον ο αείμνηστος Χριστόδουλος γιόρταζε γενέθλια.

Σε κάθε περίπτωση αυτό που μετρά είναι οι ορθοδοξότατες θέσεις και η θεολογικότατη ανάλυση των γενεθλίων και των ονομαστηρίων που έκανε ο Παναγιότατος.

ΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΕΤΗ ΔΕΣΠΟΤΑ!
_______

Σας ευχόμαστε με όλη μας την καρδιά χρόνια πολλά, Παναγιότατε, και ο Χριστός να σας φωτίζει να δίνετε παντού και πάντοτε και για όλα τα θέματα το ίδιο ορθόδοξη ομολογία όπως κάνατε με το γελοίο εορτασμό των γενεθλίων Ορθοδόξων και μάλιστα Επισκόπων και Πατριαρχών.Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Αναζητήσεις
εις πολλά έτη δέσποτα, γενεθλια αρχιερεως
Τυχαία Θέματα