Εισαγγελική έρευνα για τις ''κρυμμένες'' συνομιλίες του συνδικάτου του εγκλήματος

Στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης έχουν τεθεί πλέον, οι τηλεφωνικές συνομιλίες μελών της εγκληματικής οργάνωσης...

του Παναγιώτη Βλαστού, τις οποίες αν και κατέγραψε η ΕΥΠ, ουδέποτε απομαγνητοφωνήθηκαν από τους προανακριτικούς και....
ανακριτικούς υπαλλήλους.

Την έρευνα διεξάγει εισαγγελέας Εφετών, μετά από μήνυση κατά παντός υπευθύνου για κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος, που έχει υποβάλει η δικηγόρος Ελισσάβετ Πούλιου.

Η τελευταία είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή
στην οργάνωση, αλλά κανένα στοιχείο δεν προέκυψε σε βάρος της και αθωώθηκε ομόφωνα, από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας.

Στο υπόμνημά που κατέθεσε πριν λίγες μέρες αναφέρει, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του directnews.gr, ότι η απομαγνητοφώνηση των υποκλαπεισών τηλεφωνικών συνομιλιών, έγινε με επιλεκτικό τρόπο έτσι ώστε να αποκρυβούν παράνομες ενέργειες υπαλλήλων του ΣΔΟΕ, πολιτικών προσώπων και αστυνομικών.

Ειδική μνεία κάνει η δικηγόρος, στις συνομιλίες που είχε στις 10 Απριλίου 2009 ο συνεργάτης του Βλαστού και υπεργολάβος δημοσίων έργων, Γιώργος Τρομπούκης (έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 15 ετών), και ποτέ δεν απομαγνητοφωνήθηκαν.

Συγκεκριμένα την ημερομηνία εκείνη, μικτό κλιμάκιο του ΣΔΟΕ επισκέφθηκε για τη διενέργεια ελέγχου την κατασκευαστική εταιρεία “ΚΕΡΚΕΤΕΥΣ” του Τρομπούκη, στον Ασπρόπυργο Αττικής.

Θορυβημένος ο Τρομπούκης από τον αιφνιδιαστικό έλεγχο φέρεται να επικοινώνησε αμέσως τηλεφωνικά με στενούς συνεργάτες της τότε υπουργού, Ντόρας Μπακογιάννη, ζητώντας την παρέμβασή της.

Πράγματι μετά από λίγη ώρα οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ αποχώρησαν, βγάζοντας “καθαρό” τον ιδιοκτήτη της «ΚΕΡΚΕΤΕΥΣ», ενώ όπως ο ίδιος έλεγε στη συνέχεια στο τηλέφωνο σε συνομιλία του με τον Παναγιώτη Βλαστό, χρειάστηκε να δώσει και… τρεις χιλιάδες ευρώ.

Όπως τονίζει στο υπόμνημα της η δικηγόρος Ελ. Πούλιου, η ενέργεια των αστυνομικών της Ασφάλειας Αττικής να μην προχωρήσουν στην απομαγνητοφώνηση των συγκεκριμένων συνομιλιών – ισχυριζόμενοι ότι «εμπίπτουν στον ιδιωτικό βίο» (!!!) – αποτελεί ποινικά κολάσιμη πράξη, αφού μέσα απ’ αυτές προκύπτουν αυτεπαγγέλτως διωκόμενα εγκλήματα για τα εμπλεκόμενα πρόσωπα.

Στα πλαίσια της εισαγγελική έρευνας αναμένεται να εξεταστούν ως μάρτυρες ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ, Γιάννης Κοραντής, δικηγόροι που παρέστησαν στη δίκη των μελών του «συνδικάτου του εγκλήματος» και δημοσιογράφοι.

http://directnews.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα