ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ:Για μια γνήσια ακομμάτιστη δημοκρατία .

Παναγιώτης Δερματάς

Πολιτεύομαι, σύμφωνα με την πραγματική έννοια της λέξεως, σημαίνει ότι ζω ή ενεργώ ως πολίτης.

Ο πολίτης, αποτελεί ενεργό μέρος ενός κοινωνικού συνόλου με ίσες υποχρεώσεις και δικαιώματα που απορρέουν από αυτές.

Πολιτεύομαι, σύμφωνα με την σύγχρονη διεστραμμένη έννοια, σημαίνει ότι αποτελώ κάτι το ξεχωριστό από το.....
σύνολο και είμαι υποψήφιος για να έχω τα χαρακτηριστικά του πολίτη. Σήμερα
ο πολίτης δεν πολιτεύεται. Απλώς ζει στο περιθώριο των εξελίξεων οι οποίες αφορούν την ζωή του και εξουσιοδοτεί κάθε τέσσερα χρόνια αυτόν ο οποίος πολιτεύεται και ο οποίος αν εκλεγεί, ρυθμίζει εν λευκώ τις τύχες αυτών που τον εξουσιοδοτούν.

Με την αρχαία έννοια, καλύπτεται το σύνολο των πολιτών ενώ με την σημερινή, έχουμε μία μικρή ομάδα εκλεκτών.

Τότε, οι πολίτες συνέθεταν την δημοκρατία. Δηλαδή το κράτος, ή διαφορετικά των δύναμι του δήμου. Ο,που δήμος αποτελούσε το σύνολο των μελών της συγκεκριμένης κοινωνίας.

Σήμερα η ομάδα των «εκλεκτών» έχει φθάσει στην αποκορύφωσι της ύβρεως και της αλαζονείας, στοιχεία τα οποία αποτελούν φυσικά επακόλουθα αυτής της υπερφυσικής ιδιαιτερότητας και ισχύος.

Δηλαδή, σήμερα αυτοί που ως πολιτευόμενοι εξουσιοδοτήθηκαν εν λευκώ από τους κατ΄ όνομα πολίτες, έχουν εγκαθιδρύσει μια μορφής σκληρή τυραννία, ίσως την μοναδική σε ποιότητα και επιστημονική εφαρμογή που έχει περάσει στα παγκόσμια χρονικά.

Κατάφεραν μέσα από την δύναμι που απέκτησαν να φτιάξουν τά θεμέλια πάνω στα οποία στήριξαν την ισχύ τους : Κατάφεραν δηλαδή, να εκμαυλίσουν τους «πολίτες», να τους διαφθείρουν, να τους διχάσουν, να τους αποπροσανατολίσουν, να τους ληστέψουν πείθοντας ότι η ληστεία αποτελεί φυσικό κανόνα ζωής , να τους εξαγοράσουν με φτηνά ανταλλάγματα, να σπάσουν τις ρίζες των ηθικών και παραδοσιακών τους αξιών, να τους στερήσουν την αίσθησι του δικαίου και της ελευθερίας και τελικά να τους πουλήσουν πραγματικούς σκλάβους σε ξένα συμφέροντα , με σκοπό την ιδιοτέλεια.

Αποτελεσματικός τρόπος διχασμού μέσω του οποίου εξουσιάζουν τον λαό είναι το κόμμα.

Αυτό, προέρχεται από το ρήμα κόπτω. Αποκόπτω δηλαδή κάτι από το σύνολό του, εφαρμόζοντας εδώ την βασική αρχή που εφάρμοσαν όλοι οι παγκόσμιοι δυνάστες : δηλαδή, διαίρει και βασίλευε…

Οι Φαραώ σύμφωνα με τον ιστορικό Διόδωρο, εδίχαζαν τον λαό μέσω της θρησκείας, ενώ οι σύγχρονοι Μακιαβελικοί άρχοντες τον διχάζουν μέσω των κομμάτων.

Για να επιτευχθεί αυτή η αρχή, εφεύραν την πολιτική «ιδεολογία» .

Η ιδεολογία, αποτελεί ένα σύνολο κοινών αντιλήψεων γύρο από τα συλλογικά ζητήματα οι οποίες αρχές αποτελούν μια πολύπλοκη γλώσσα επικοινωνίας αποκομμένη εντελώς από τις πραγματικές ηθικές αξίες τις οποίες ανέδειξε ο Ελληνισμός και οι οποίες έχουν καταξιωθεί στον χρόνο και στην οικουμένη.

Για να δέσει δυνατά η πολιτική «ιδεολογία», συνοδεύεται από φρικτές παρεμβάσεις μέσα στο σύστημα της αξιοκρατίας, της διαφάνειας και της ι
Keywords
Τυχαία Θέματα