Είστε αυτόπτες μάρτυρες θαλάσσιων εγκλημάτων​;

Έχετε στοιχεία για τα περιβαλλοντικάεγκλήματα που διαπράττονται στις ελληνικές θάλασσες στον τομέα της αλιείας, ειςβάρος του θαλάσσιου πλούτου μας; Επικοινωνήστε με την Greenpeace και βοηθήστεμας να τα «ξεσκεπάσουμε»! Από τα αλιευτικά σκάφη στη θάλασσα μέχρι την τελικήδιάθεση των αλιευμάτων στην ψαραγορά, συγκεντρώνουμε πληροφορίες για παρανομίεςπου θέτουν σε κίνδυνο τις θάλασσές μας και τα ελληνικά ψάρια.

Η ελληνική αλιεία, αν και στηρίζειοικονομικά ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας μας και φέρνει το ψάρι στοπιάτο
μας, αποτελεί έναν από τους πιο παραμελημένους τομείς στη χώρα μας.Δυστυχώς, η πολιτική ηγεσία δεν παίρνει κανένα μέτρο για την προστασία τηςθάλασσας. Χωρίς ουσιαστικό έλεγχο, οι καταστροφικές αλιευτικές πρακτικές τωνμηχανοτρατών θέτουν σε κίνδυνο τα ελληνικά ψάρια. Έτσι, οι μηχανότρατεςοργώνουν τις θάλασσές μας καταστρέφοντας ευαίσθητα οικοσυστήματα, ψαρεύουνπαράνομα σε απόσταση αναπνοής από την ακτή, σπαταλούν τη θαλάσσια ζωή πετώνταςπίσω στη θάλασσα τη μισή ψαριά τους και διοχετεύουν παράνομα μικρά ψάρια (γόνο)στην αγορά.

Πώς μπορείτε να μας βοηθήσετε;

Καλούμε εσάς, τους υποστηρικτές μας, τουςεπαγγελματίες του αλιευτικού κλάδου (ψαράδες, ιχθυοπώλες κ.α), τους ανθρώπουςπου ασχολούνται επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά με τη θάλασσα, αλλά και όλους τουςπολίτες, να μας στείλετε οποιαδήποτε πληροφορία έχετε σχετικά με τα παραπάνωεγκλήματα και τη μη συμμόρφωση στις σχετικές νομοθεσίες.

Θα σεβαστούμε το αίτημά σας για ανωνυμίακαι οι πληροφορίες σας θα αντιμετωπιστούν με την εχεμύθεια που επιθυμείτε εσείς.

Οποιαδήποτε πληροφορία είναι ευπρόσδεκτη.Ωστόσο, η Greenpeace δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα δράσει σε όλες αυτές τιςπεριπτώσεις. Κάθε πληροφορία όμως είναι σημαντική, καθώς θα συμβάλει στηδημιουργία ενός φακέλου με στοιχεία ενάντια σε αυτούς που καταστρέφουν τιςελληνικές θάλασσες.

Στείλτε μας όσα περισσότερα στοιχείαμπορείτε. Εάν, γιαπαράδειγμα, δείτε μία μηχανότρατα να ψαρεύει κοντά στην ακτή, σημειώστε τηνημερομηνία, την τοποθεσία και αν είναι δυνατό, το όνομα του σκάφους. Αν ταστοιχεία αυτά συνοδεύονται και από φωτογραφίες, η μαρτυρία θα είναιολοκληρωμένη.

Δώστε μας τημαρτυρία σας στο τηλέφωνο: 210 3838990
ή στο e-mail:[email protected]
Προστατεύστε ταελληνικά ψάρια στο posotonexeis.org
Keywords
Τυχαία Θέματα