Έμειναν από πλοία αρκετές γραμμές

Χωρίς πλοία έχουν μείνει αρκετές γραμμές της ακτοπλοΐας μετά το σκάνδαλο με τα πλαστά πιστοποιητικά που εξέδιδε νηογνώμονας ρωσικών συμφερόντων.
Τα ερωτήματα που προκύπτουν από αυτή την υπόθεση είναι πολλά, όπως το.....
πόσο αυστηρό έλεγχο κάνει στα πιστοποιητικά αξιοπλοΐας που εκδίδουν οι νηογνώμονες το Λιμενικό Σώμα που είναι η αρχή που προΐσταται, γιατί ενώ οι καταγγελίες υπήρχαν από τον περασμένο Μάιο το θέμα «έσκασε» μετά την τουριστική περίοδο αν και αφορούσε τα πιστοποιητικά αξιοπλοΐας.
Τα πλοία για τα οποία εκδόθηκαν τα πλαστά πιστοποιητικά, σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα είναι:

- Το «Πλατυτέρα των Ουρανών» επιβατηγό-τουριστικό που κάνει ημερήσιους περιηγητικούς πλόες στον Αργοσαρωνικό.

- Το ε/γ-ο/γ «Μεγανήσι» που κάνει το Λευκάδα –Μεγανήσι. Εξέδωσε καινούργια πιστοποιητικά αξιοπλοίας και ήρθη η απαγόρευση απόπλου.

- Τα ε/γ-ο/γ «Οινούσσες 3» που κάνει το δρομολόγιο Οινούσσες-Χίος και το «Νήσος Θήρα» που κάνει το δρομολόγιο Ψαρά-Μεστά Χίου.

- Το ε/γ-ο/γ «Αγ.Γεώργιος» που εκτελεί το δρομολόγιο Πειραιά-Κύθνο-Σέριφο-Σίφνο –Μήλο

- Τα ε/γ-ο/γ «Ελένη» και «Αγ.Ειρήνη» που κάνουν τη γραμμή Κέρκυρα- Ηγουμενίτσα

- Το ε/γ-ο/γ «Αλέξανδρος Κ2» που κάνει Κέρκυρα- Διαπόντια

- Το ε/γ-ο/γ «Αγία Τριάδα» που κάνει Λευκίμη-Ηγουμενίτσα

Το ε/γ-ο/γ «Εξπρές Σκοπελίτης» που εκτελεί ενδοκυκλαδικά δρομολόγια.

Στο μεταξύ, από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά παραγγέλθηκε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του Α/Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ως κατεπείγουσα, η συνέχιση της διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης για την διερεύνηση, προς κάθε κατεύθυνση και εμπλεκόμενη Υπηρεσία, τέλεση αδικημάτων κακουργηματικής φύσεως (πλαστογραφία, ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία, παθητική – ενεργητική δωροδοκία, παράβαση καθήκοντος, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, νομιμοποίηση εγκληματικών εσόδων και ενδεχομένως της κακουργηματικής απάτης) που αφορούν στην έκδοση των βεβαιωτικών κλάσης πλοίων που φέρουν Ελληνική σημαία, από τον εκπρόσωπο του ρωσικού Νηογνώμονα στον Πειραιά.

http://www.protothema.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα