Εμείς "κόβουμε",οι Τούρκοι οργανώνονται.Άρθρο-"ακτινογραφία" των τουρκικών ΕΔ

Του Χρήστου Μηνάγια

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του τουρκικού ΓΕΕΘΑ, η δύναμη των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας τους μήνες Νοέμβριο 2011 και Φεβρουάριο 2012 φαίνεται στον πίνακα που ακολουθεί:

Εφόσον τα παραπάνω στοιχεία γίνουν δεκτά ως ακριβή, κρίνεται σκόπιμο να παρατεθούν οι ακόλουθες επισημάνσεις αναφορικά με τη Στρατοχωροφυλακή και τη Διοίκηση Ασφαλείας Ακτών, σύμφωνα με το.....
βιβλίο του συντάκτη του παρόντος άρθρου με τίτλο: «Η Γεωπολιτική Στρατηγική και η Στρατιωτική Ισχύς της Τουρκίας» (σελ.
153, 154, 190 και 191):

• Στη δύναμη της Στρατοχωροφυλακής θα πρέπει να προστεθούν οι 71.000 Πολιτοφύλακες (Geçici Korucu) από τους οποίους οι 48.000 συμπεριλαμβάνονται στην επίσημη κρατική μισθοδοσία, ενώ οι υπόλοιποι 23.000 είναι εθελοντές. Επομένως, η δύναμη της Στρατοχωροφυλακής ανέρχεται σε 279.869 και όχι σε 208.869 άτομα, με αποτέλεσμα να διαφοροποιείται και το γενικό σύνολο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων από 721.153 σε 792.157 άτομα. Ως γνωστόν οι πολιτοφύλακες αποτελούν αφενός μια σημαντική δύναμη που χρησιμοποιείται από το τουρκικό κράτος στις επιχειρήσεις εναντίον των Κούρδων ανταρτών του ΡΚΚ, αφετέρου έναν ένοπλο μηχανισμό πίεσης σε όσες φυλές και ομάδες της ανατολικής και νοτιοανατολικής Τουρκίας αποστασιοποιούνται από την επίσημη κρατική γραμμή για την αντιμετώπιση του κουρδικού προβλήματος. Επίσης, οι πολιτοφύλακες με τον οπλισμό που διαθέτουν, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στη διεξαγωγή επιχειρήσεων ασφαλείας μετόπισθεν σε περίπτωση μιας ελληνοτουρκικής ένοπλης σύρραξης.

• Η δύναμη της Διοίκησης Ασφαλείας Ακτών το 2014 θα είναι 7.000 άτομα με προοπτική αυτή να ανέλθει στα 10.000.

Ας σημειωθεί ακόμη, ότι η στρατιωτική ηγεσία της Τουρκίας, φυσικά και με τη σύμφωνη γνώμη του πρωθυπουργού Ερντογάν, αποφάσισε τις ακόλουθες μεταρρυθμίσεις:

• Το 25% των εξειδικευμένων (επαγγελματιών) οπλιτών, κατόπιν διαγωνισμού, θα εντάσσονται στην κατηγορία των μονίμων υπαξιωματικών.

• Το 2012 θα προσληφθούν 6.500 εξειδικευμένοι (επαγγελματίες) οπλίτες για την κάλυψη των αναγκών του στρατού ξηράς.

• Συνεχίζεται η εκπαίδευση των συμβασιούχων οπλιτών της 1ης Σειράς Κατάταξης, ενώ στις 31-21-2012 έληξε η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τους αντίστοιχους οπλίτες της 2ης Σειράς. Επισημαίνεται ότι το 2012 θα προσληφθούν 10.659 συμβασιούχοι οπλίτες.

• Οι συμβασιούχοι οπλίτες που συμπληρώνουν το 45ο έτος της ηλικίας τους, καταλυτικό όριο αποστρατείας τους, θα επαναπροσλαμβάνονται στις ένοπλες δυνάμεις ως πολιτικοί υπάλληλοι και θα υπηρετούν σε στρατηγεία Σχηματισμών, στις στρατιωτικές φυλακές είτε ως σωφρονιστικοί υπάλληλοι, είτε ως διοικητικοί υπάλληλοι, είτε ως οδηγοί κ.λπ.

• Η ασφάλεια των στρατιωτικών εγκαταστάσεων, όπως λέσχες αξιωματικών, συγκροτήματα οικιών αξιωματικών-υπαξιωματικών, εργοστάσια, σχολές κ.λπ. θα ανατεθεί σε φορείς του ιδιωτικού τομέα.

• Θα αναβαθμισθεί η εκπαίδευση των μονίμων υπαξιωματικών με την υλοποίηση μετα
Keywords
Τυχαία Θέματα