Έντονες οι αντιδράσεις της Αντιπολίτευσης στους χειρισμούς της Κυβέρνησης

«Είναι πρωτοφανής ύβρις για το Δημοκρατικό Πολίτευμα και απρέπεια για τον Έλληνα πρωθυπουργό να επαναλαμβάνει σήμερα εκείνο το αλήστου μνήμης η Αντιπολίτευση δεν δικαιούται να ομιλεί!
Η Νέα Δημοκρατία έχει χρέος να επικρίνει την πολιτική της κυβέρνησης που οδηγεί την οικονομία σε αδιέξοδο και την κοινωνία σε μαρασμό. Πολύ περισσότερο που η κριτική μας αποδεικνύεται απολύτως σωστή. Το Μνημόνιο
δεν βγαίνει! Και δεν έχουν παρά να...
κοιτάξουν τα έσοδα του πρώτου διμήνου,
που έπεσαν 9% αντί να ανέβουν 8% όπως προβλεπόταν», ανέφερε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.
Ως προς τις αποφάσεις, επανέλαβε τις θέσεις Σαμαρά ότι η σταθεροποίηση και η εξυγίανση της οικονομίας -σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο- είναι αυτονόητα σωστοί στόχοι.
«Αλλά δεν επιτυγχάνονται χωρίς Ανάπτυξη. Και, κυρίως, δεν επιτυγχάνονται με μόνιμη ύφεση».
«Σημειώνουμε ότι ο πρωθυπουργός δεν απάντησε σε ερώτηση για τη συμμετοχή των ιδιωτών στο ρίσκο των κρατικών ομολόγων. Η Νέα Δημοκρατία εξέφρασε επιφυλάξεις ότι αυτό θα δημιουργήσει νέα σοβαρά προβλήματα στην αγορά ομολόγων. Άλλωστε, τα spreads στις αγορές ήταν και παραμένουν σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα».
Κλιμάκωση του «πολέμου» στα μισθολογικά, εργασιακά, ασφαλιστικά δικαιώματα βλέπει το ΚΚΕ πίσω από το «Σύμφωνο για το Ευρώ» και το «Σύμφωνο Σταθερότητας».
«Οι συνηθισμένοι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης περί ελληνικών επιτυχιών και αναγνώρισης των θυσιών του ελληνικού λαού, οι θέσεις της ΝΔ για αλλαγή των όρων του μνημονίου δεν μπορούν πια να κρύψουν τον όλεθρο που φέρνει για τα λαϊκά συμφέροντα η κοινή στρατηγική τους» αναφέρει, μεταξύ άλλων.
Από την πλευρά του ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι τα αποτελέσματα της Συνόδου, όχι μόνο δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αισιοδοξίας, αλλά προμηνύουν ντόμινο αρνητικών εξελίξεων στο επόμενο χρονικό διάστημα, ιδίως για τις χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας.
«Με μόνο μέλημα να σωθούν οι τράπεζες και με όλα τα βάρη στους εργαζόμενους, δεν υπάρχει λύση» τονίζει.
Από την πλευρά του ο ΛΑΟΣ σημειώνει ότι «μας έδωσαν κάποια ανάσα, αλλά σε πολύ αυστηρό πλαίσιο.
Χρειάζεται μια γενναία πολιτική στην οποία όμως από ό,τι απέδειξε η χρονιά του μνημονίου που πέρασε η κυβέρνηση δεν την διαθέτει.»
Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης χαρακτήρισε κατώτερες των πολιτικών αναγκών της Ευρώπης τις αποφάσεις, εκτιμώντας ότι το «Σύμφωνο για το ευρώ» θα οδηγήσει στη συμπίεση των μισθών, στην αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων και στην απομείωση του κοινωνικού κράτους.
«Η κυβέρνηση αντί να επαίρεται για τη διασφάλιση της μείωσης του επιτοκίου και της επιμήκυνσης αποπληρωμής, οφείλει να κατανοήσει ότι εφεξής η Ελλάδα και όλες οι οικονομικά αδύναμες χώρες της Ε.Ε θα υπόκεινται σε συνεχή επιτήρηση και ασφυκτικούς περιορισμούς» καταλήγει.

http://politicanea.blogspot.com/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα