ΕΠΑΙΝΕΤΕΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΜΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος ανακοίνωσε ότι δεν θα γιορτάσει τα ονομαστήριά του πέραν του εκκλησιαστικού χώρου. Ούτε θα δεχτεί επισκέψεις στα Γραφεία της Μητροπόλεως, όπως έκανε τα προηγούμενα χρόνια, αλλά παρακαλεί όλους να προσφέρουν ότι επιθυμούν στο κοινωνικό παντοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως με το οποίο βοηθούνται άπορες οικογένειες. Ούτε και θα παραθέσει γεύμα για....
τους επίσημους φορείς του τόπου, αλλά το ποσό που θα διέθετε για το επίσημο γεύμα θα το προσφέρει στο κοινωνικό παντοπωλείο.

Επαινούμε, με όλη μας την
καρδιά, την ευαισθησία του Σεβασμιότατου Κερκύρας, όπως και το προηγούμενο παράδειγμα του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Νέας Σμύρνης κ. Συμεών και άλλων Ιεραρχών μας, οι οποίοι συμπάσχουν και δεν προκαλούν το λαό του Θεού με ενέργειες που δεν συνάδουν με τη μεγάλη κρίση που μαστίζει την πατρίδα μας.

Προσευχόμαστε ότι ο Αγιος Κερκύρας θα δείξει την ανάλογη ευαισθησία και στο εκκλησιασιστικό μέρος των ονομαστηρίων του και ότι δεν θα επιτρέψει πολυαρχιερατικό συλλείτουργο με αφορμή τα ονομαστήριά του.

Θα τον παρακαλέσουμε θερμά να μιμηθεί το παράδειγμα του Αγίου Παροναξίας, ο οποίος δεν επέτρεψε στο Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σύρου να λάβει μέρος στον εσπερινό και στη Θεία Λειτουργία που πήγε απρόσκλητος για να του ευχηθεί για τη γιορτή του. Το ίδιο πρέπει να κάνει και ο Αγιος Κερκύρας αν τυχόν ορισμένοι Ιεράρχες παρουσιαστούν απρόσκλητοι για πανηγύρια.

Αυτές οι γελοιότητες των πολυαρχιερατικών συλλείτουργων - οι οποίες με πολλή θλίψη βλέπουμε ότι επεκτάθηκαν και στην Εκκλησία της Κύπρου - πρέπει οπωσδήποτε να τερματιστούν. Ούτως ή άλλως είναι απαράδεκτες πολλώ μάλλον τώρα με την οικονομική κρίση που διερχόμαστε. Είναι τουλάχιστον ανεπίτρετο να χαραμίζονται κυριολεκτικά τόσο μεγάλα ποσά για να εκδηλωθεί με τόση προκλητικότητα το εκκοσμικευμένο φρόνημα ορισμένων Ιεραρχών.

panayiotistelevantos.blogspot.comΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]


Keywords
Τυχαία Θέματα