Έπαθαν έμφραγμα μυοκαρδίου και περιγράφουν τι ένιωσαν

«Στα καλά καθούμενα ένιωσα έναν φοβερό πόνο στο στήθος σαν να με πίεζε ένα μηχάνημα και ένα κάψιμο το οποίο απλωνόταν στον θώρακα. Από τον οξύ πόνο είχε κοπεί η ανάσα μουκαι με είχε λούσει κρύος ιδρώτας. Το στόμα μου είχε στεγνώσει. Προσπάθησα να ηρεμήσω και να πάρω ένα παυσίπονο. Στην αρχή υποχώρησε λίγο ο πόνος και μετά από ένα εικοσάλεπτο ξανάρχισε. Δεν είχα μούδιασμα στο χέρι ούτε πόνο στην πλάτη. Στο αριστερό χέρι, μέσα στη φλέβα, ένιωθα πόνο, καθώς και....
στο στήθος...». Αυτά λέει ο 39χρονος Κυριάκος Βιολεντής.
Ο κ. Βλαχόπουλος παρατηρεί: "Η αλήθεια είναι ότι σοκαρίστηκα.Θα κόψω το τσιγάρο,θα τροποποιήσω τη διατροφή μου, θα προσπαθήσω να ρίξω λίγο τους τόνους, διότι είμαι αγχώδης. Νευριάζω, στενοχωριέμαι και έχω ταχυπαλμίες.
Θέλω να αλλάξω τη ζωή μου. Αναρωτιέμαι όμωςαν η ζωή θα με αφήσει να την αλλάξω...». Ο 67χρονος Μανώλης Χατζηστυλιανός διηγείται: «Έπαθα έμφραγμα τον Μάιο του 2004.Τρεις τέσσερις μήνες πριν είχα κάποιες ενοχλήσεις στην περιοχή του στήθους, αλλά δεν έδινα σημασία.Νόμιζα ότι ήταν νευρικό. Στα μέσα του Μαΐου βρισκόμουν με τη σύζυγό μου στη Νεράντζα Κορινθίας. Ηταν βράδυ. Είχαμε πάει για φαγητό και μετά για ένα ποτό. Εκεί που καθόμασταν με έπιασε ένας τρομερός πόνος στο στήθος. Κατάφερα να πάω σε έναν κηπάκο εκεί δίπλα και έκανα εμετό. Ευτυχώς ήταν κοντά και ο γιος μου. Με μετέφεραν στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, όπου έμεινα 13 ημέρες. Οι γιατροί της Καρδιολογικής Κλινικής με έσωσαν στην κυριολεξία. Σκεφθείτε ότι οι δικοί μου άκουσαν το πρώτο βράδυ τη συνομιλία δύο νεαρών γιατρών οιοποίοι αναρωτώνταν πώς ήταν δυνατόν να ζω έχοντας τόσο σοβαρό πρόβλημα».

http://www.katoci.comΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Αναζητήσεις
μουδιασμα αριστερου χεριου και πονος στην πλατη, πόνος στο στήθος και μούδιασμα αριστερού χεριου
Τυχαία Θέματα