Επέκταση της ελληνορωσικής συνεργασίας σε ενέργεια και εμπόριο

Την κοινή τους επιδίωξη να εμβαθύνουν τη συνεργασία τους σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένων αυτών της ενέργειας και των εμπορικών-οικονομικών ανταλλαγών επιβεβαίωσαν Ελλάδα και Ρωσία, σύμφωνα με ανακοίνωση σχετικά με τη χθεσινή συνάντηση του Έλληνα υφυπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Δόλλη και του πρώτου αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας, Αντρέι Ντενίσοφ που εξέδωσε το...........
ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν, οι
κ.κ. Δόλλης και Ντενίσοφ συζήτησαν «θεμελιώδη ζητήματα της διμερούς ημερήσιας διάταξης» και διαπίστωσαν τη σύμπτωση ή εγγύτητα θέσεων για επίκαιρα περιφερειακά ή διεθνή ζητήματα, μεταξύ των οποίων και η διευθέτηση του Κυπριακού.
Οι δύο συνομιλητές εξέφρασαν την πρόθεσή τους να συνεχίσουν τη συνεργασία τους στο πλαίσιο των διεθνών οργανισμών, όπου συμμετέχουν οι δύο χώρες, ένα παράδειγμα των οποίων είναι και ο Οργανισμός για τη Συνεργασία Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ), για την εξέλιξη του οποίου διεξήχθη «βαθιά ανταλλαγή απόψεων».

Η 25η υπουργική Σύνοδος του ΟΣΕΠ διεξάγεται σήμερα στη Μόσχα, καθώς η ρωσική πλευρά είναι η προεδρεύουσα του Οργανισμού ως το τέλος της χρονιάς, παραδίδοντας τη σκυτάλη στη Σερβία.
Νωρίτερα χθες, ο κ. Δόλλης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών της Κρατικής, Δούμας Κονσταντίν Κοσατσόφ, καθώς και τον ομόλογό του, συμπρόεδρο της διυπουργικής επιτροπής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας και υπουργό Μεταφορών Ίγκορ Λεβίτιν, με τον οποίον υπέγραψε και συμφωνία συνεργασίας στον τομέα των Μεταφορών.

marketbeast.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα