Επέλεξε τα εκδοτικά συμφέροντα και τους τραπεζίτες ή τον απλό κόσμο που τον εξέλεξε ;

Πληροφορίες εδώ και μέρες ανέφεραν ότι έχει επέλθει η συμφωνία μεταξύ της Τρόικας και των τριών Αρχηγών με εξαιρετικά επαχθή μέτρα για το σύνολο του πληθυσμού.

Η αλήθεια είναι ότι δε θέλαμε να το πιστέψουμε και περιμέναμε μέχρι την τελευταία στιγμή την σθεναρή αντίσταση του Προέδρου μας αφού έτσι κι αλλιώς η δέσμευση που είχε αναλάβει ήταν να στηρίξει την Κυβέρνηση ειδικού σκοπού για την...
ολοκλήρωση του PSI και όχι τη λήψη νέων μέτρων τα οποία θα αποτελούσαν
αντικείμενο διαπραγμάτευσης της νέας Κυβέρνησης.

Χθες το πρωί ο ανεξάρτητος βουλευτής Π. Καμμένος ανακοίνωσε όσα μας ενημέρωσαν αργά το βράδυ της ίδιας μέρας τα ΜΜΕ ότι συμφωνήθηκαν μεταξύ Τρόικας και των τριών αρχηγών σχετικά με μειώσεις μισθών, περικοπές συντάξεων και απολύσεις.
Τα πιθανά σενάρια όλων των παραπάνω είναι δύο :
Ο Πρόεδρος της Ν.Δ κ. Α. Σαμαράς έχει διαφοροποιήσει τη «κόκκινη» γραμμή ότι η Κυβέρνηση είναι αποκλειστικά και μόνο ειδικού σκοπού ή
Έχει αντιληφθεί ότι η κατάσταση είναι σαφώς χειρότερη απ’ αυτή που ο ίδιος και οι συνεργάτες του είχαν εκτιμήσεις και προτιμάει να πάρει τα μέτρα η Κυβέρνηση Παπαδήμου προκειμένου να μην επωμιστεί το πολιτικό κόστος σε μια Κυβέρνηση με επικεφαλής τον ίδιο.

Απογοήτευση και ντροπή κυριαρχούν στους οπαδούς και φίλους του Α.Σαμαρά ο οποίος τον τελευταίο καιρό είχε καταφέρει να ξεπεράσει το στενό κομματικό πυρήνα εισπράττοντας θετικές εκτιμήσεις και αποδοχή από ένα ευρύ κομμάτι της κοινωνίας που έβλεπε στο πρόσωπό του τον οραματιστή πολιτικό που αντιστέκεται στις επιταγές των ξένων δυνάμεων προτάσσοντας το Εθνικό συμφέρον πάνω από προσωπικά και ευκαιριακά οφέλη.
Φίλε Αντώνη, όλοι εμείς που σε πιστέψαμε και στρατευτήκαμε στο πλάι σου δεν είχαμε ούτε σκοπό ούτε όραμα να σε δούμε Πρωθυπουργό και να εξυπηρετήσουμε προσωπικές φιλοδοξίες και ματαιοδοξία. Είχαμε σαν πεποίθηση ότι έχουμε έναν έντιμο πολιτικό άντρα ο οποίος θα αναλάβει τις τύχες της χώρας με γνώμονα το πατριωτικό καθήκον, σε μια αποστολή που θα βγάλει τη χώρα από τη λαίλαπα των καιροσκόπων και κερδοσκόπων προκαλώντας εθνική ανάταση και συσπειρώνοντας όλες τις υγιείς και πατριωτικές δυνάμεις με ορίζοντα τις επόμενες γενιές κι όχι τις επόμενες εκλογές. Το γεγονός αυτό σε καθιστούσε εξαιρετικά επικίνδυνο για το πολιτικο εκδοτικό κατεστημένο της μεταπολιτευτικής περιόδου αφού στήριγμα σου δεν ήταν το life style αλλά οι απλοί άνθρωποι και λογαριασμό έδινες σ’ αυτούς αποτελώντας την εξαίρεση στον κανόνα κι όχι ντόπιο παρατηρητή ξένων δυνάμεων.
Θα ναι πλήγμα για όλη τη χώρα αν κι εσύ πίστεψες ότι η διακυβέρνηση οφείλει να έχει «στρογγυλέματα» και συμβιβασμούς αφού θα περάσεις στην άλλη όχθη, όπως κι άλλοι φιλόδοξοι πατριώτες που η ιστορία θα έχει να σημειώσει απλή αναφορά γι αυτούς αφού παρά τις αγνές προθέσεις την κρίσιμη ώρα των αποφάσεων πρόταξαν τη συναίνεση από τη ρήξη στη λογική της ήπιας προσαρμογής και του ώριμου φρούτου. Τα ώριμα φρούτα πέφτουν χωρίς κόπο του αγρότη στο έδαφος αλλά τις περισσότερες φορές έχουν ήδη σαπίσει
Keywords
Τυχαία Θέματα