Επιχείρηση «σιωπή» του ΝΑΤΟ στη Λιβύη

Με ανακοίνωσή του το ΝΑΤΟ τόνισε πως εξαπέλυσε επίθεση σε τρεις δορυφορικούς αναμεταδότες της Λιβύης, προκειμένου να κάνει το συνταγματάρχη Καντάφι να....
σωπάσει.

Η αεροπορική επιδρομή που εξαπέλυσε το ΝΑΤΟ είχε στόχο τα δορυφορικά συστήματα, προκειμένου να μην ακούγονται τα διαγγέλματα του Καντάφι.

Αυτό τουλάχιστον αναφέρεται στην ανακοίνωση του οργανισμού: «Πριν από μερικές ώρες, το NATO πραγματοποίησε αεροπορικά πλήγματα εναντίον τριών 'πιάτων' δορυφορικής εκπομπής της λιβυκής τηλεόρασης προκειμένου να εμποδιστεί ο συνταγματάρχης Καντάφι να χρησιμοποιεί τα μέσα αυτά για εκφοβισμό και να υποκινεί σε πράξεις βίας εναντίον του άμαχου πληθυσμού. Σε αυτά τα πλήγματα χρησιμοποιήθηκαν τηλεκατευθυνόμενες βόμβες».

Ο εκπρόσωπος του Συμφώνου Ρολάντ Λαβουά, τόνισε: «Βρισκόμαστε στην διαδικασία της ανάλυσης των αποτελεσμάτων. Η επέμβασή μας ήταν αναγκαία διότι η τηλεόραση χρησιμοποιείται από το καθεστώς για την καταπίεση του άμαχου πληθυσμού. Ο Καντάφι χρησιμοποιεί τις τηλεοπτικές παρεμβάσεις του για να ενσταλάξει μίσος μεταξύ των λίβυων και να κινητοποιήσει τους υποστηρικτές του.

Όπως ορίζει η εντολή μας για την προστασία του άμαχου πληθυσμού, έπρεπε να αναλάβουμε δράση. Η επιχείρηση σχεδιάστηκε προσεκτικά για να αποφευχθεί κάθε ενδεχόμενο να υπάρξουν θύματα και με την πρόθεση να μην καταστραφούν όλες οι υποδομές της λιβυκής τηλεόρασης».

http://www.newsbomb.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα