Επικαλέστηκε ασθένεια και δεν πήγε στην επιτροπή

Την ερχόμενη Τρίτη θα καταθέσει τελικά στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής που διερευνά το θέμα του ελλείμματος ο πρώην πρόεδρος της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Μανώλης Κοντοπυράκης που επικαλέστηκε ασθένεια κι επέλεξε να στείλει γραπτό υπόμνημα.
Σε αυτό φέρεται να υποστηρίζει ότι δεν επεξεργάστηκε εκείνος τα στοιχεία του ελλείμματος του 2009 γιατί είχε απομακρυνθεί από την....
υπηρεσία τον Οκτώβριο του ίδιου έτους. «Βασικό μάρτυρα και υπεύθυνο διαμόρφωσης των στατιστικών στοιχείων μέχρι και τον Οκτώβριο του 2009» τον χαρακτήρισε
πάντως ο επικεφαλής της εξεταστικής επιτροπής κ. Πρωτόπαπας. Μάλιστα, στον δικηγόρο του μάρτυρα, κ. Αγιοστρατίτη, διαμήνυσε «ή θα μου φέρετε χαρτί από δημόσιο νοσοκομείο για την κατάσταση της υγείας του ώστε να στείλει κλιμάκιο να τον εξετάσει, ή θα στείλω την κλούβα».

Τελικά ο κ. Κοντοπυράκης δέχθηκε να προσέλθει στην εξεταστική την ερχόμενη Τρίτη.

Στο μεταξύ καθ΄οδόν βρίσκονται ήδη οι επιστολές κλήτευσης προς τον πρώην επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων Χοακίν Αλμούνια και τον επικεφαλής της Eurostat Βάλτερ Ραντερμάχερ με ανοιχτό το ενδεχόμενο, να μεταβεί σε εκείνους κλιμάκιο της εξεταστικής.

http://briefingnews.gr/
Keywords
Τυχαία Θέματα