Επιμένει για περικοπή 50% στην χρηματοδότηση των κομμάτων η ΔΗ.ΣΥ.

«Κόψτε στο μισό την κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων», υποστηρίζει η Δημοκρατική Συμμαχία και απορρίπτει το σχέδιο προτάσεων του υπουργείου Εσωτερικών που προβλέπει μείωση όχι 50% αλλά 25%.
Το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη τονίζει ότι είναι μη ικανοποιητική πρόταση στις σημερινές οικονομικές συνθήκες και κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ ότι δεν αντιλαμβάνονται ότι χρειάζονται πιο ....
δραστικές
παρεμβάσεις και αλλαγές για να αποκατασταθεί η αξιοπιστία της πολιτικής.

Η Δημοκρατική Συμμαχία ζητά και την κατάργηση των έκτακτων χρηματοδοτήσεων και για επιμορφωτικούς σκοπούς ενώ συμφωνεί με τον υπολογισμό της χρηματοδότησης σε απολογιστική βάση επί των πραγματοποιηθέντων εσόδων, με τη χρηματοδότηση των κομμάτων από ιδιώτες με διαφανείς διαδικασίες, με την απαγόρευση της εκχώρησης ως εγγύησης στις τράπεζες της κρατικής χρηματοδότησης πέραν του έτους και της απαγόρευσης σύναψης νέων δανείων μέχρι την εξόφληση των υφιστάμενων δανείων τους.

«Όλα αυτά βέβαια θα έχουν νόημα και αξία αν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ εγκαταλείψουν οριστικά την προσπάθειά τους να ψηφίσουν την σκανδαλώδη τροπολογία που κατέθεσαν οι δύο γραμματείς των κομμάτων την περασμένη εβδομάδα με την οποία χαρίζουν χρήματα των φορολογουμένων στους υπερδανεισμένους κομματικούς μηχανισμούς τους», τονίζει η ΔΗ.ΣΥ κάνοντας λόγο για προκλητική και σκανδαλώδη ρύθμιση.

Επιπρόσθετα ο εκπρόσωπος τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Δημήτρης Ζαφειριάδης δήλωσε ότι δεν είναι λύση η μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα αλλά οι διαρθρωτικές αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις.
«Μοναδική λύση είναι η προώθηση από τη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ των μεγάλων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη ο τόπος υλοποιώντας άμεσα αποκρατικοποιήσεις, μείωση της παρέμβασης του κράτους στην οικονομία και άρση του πλήθους των αντικινήτρων που εμποδίζουν την επιχειρηματικότητα και την απελευθέρωση της αγοράς», δήλωσε ο κ. Ζαφειριάδης.

http://briefingnews.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα