Επιμένει στο δημοψήφισμα ο πρωθυπουργός παρά τις αντιδράσεις

Με καθυστέρηση δύο ωρών ξεκίνησε η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που ήταν προγραμματισμένη για τις 18:00 το απόγευμα, υπό τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου.

Ο πρωθυπουργός όπως ανέφερε και στην τοποθέτηση του , επιμένει στο δημοψήφισμα για την έγκριση της νέας δανειακής σύμβασης και στην θέση του για ψήφο εμπιστοσύνης . Υποστήριξε δε ότι το....
δημοψήφισμα
θα δώσει καθαρή εικόνα για το τι θέλουν οι πολίτες, ενώ υπενθύμισε ότι αποτελεί βασική προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης.

Ο Γιώργος Παπανδρέου επιχείρησε να περάσει στην αντεπίθεση και έκανε λόγο για τραπεζικά, εκδοτικά και οικονομικά συμφέροντα που μάχονται την κυβέρνηση, τονίζοντας ότι αυτά δημιουργούν θολό τοπίο και αντιδρούν γιατί θίγονται τα συμφέροντα τους από το «κούρεμα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι το σύστημα που επιβαρύνεται από την ελάφρυνση του χρέους ήταν αναμενόμενο ότι θα αντιδράσει λυσσαλέα ωστόσο όπως είπε ο σχεδιασμός δεν αλλάζει και ότι όλα θα κριθούν την Παρασκευή.

«Προσπαθούμε να καθαρίσουμε τον τόπο από τη δυσωδία και τα συμφέροντα, δεν πρόκειται να το βάλουμε κάτω. Οι εκλογές θα ήταν αποφυγή ευθυνών, θα συρόμασταν σε κατάσταση χρεοκοπίας», συμπλήρωσε.

Ο κ. Παπανδρέου κατά την εισήγησή του εμφανίστηκε βέβαιος ότι η κυβέρνηση θα λάβει τα μεσάνυχτα της Παρασκευής την ψήφο εμπιστοσύνης από την Ολομέλεια της Βουλής, σύμφωνα και με τον αναπληρωτή κυβερνητικό εκπρόσωπο, Άγγελο Τόλκα.

Μιλώντας στη ΝΕΤ, ο κ. Τόλκας ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε δημοκρατική την ψήφο των πολιτών στο δημοψήφισμα και κατήγγειλε συμφέροντα που τον αντιμάχονται και επιδιώκουν να ρίξουν την κυβέρνηση.

Τα διλήμματα του δημοψηφίσματος

Ο πρωθυπουργός στην τοποθέτηση του αναφέρθηκε και στα πιθανά διλήμματα του δημοψηφίσματος χωρίς να σημαίνει ότι αυτά θα είναι και τα τελικά ερωτήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτά θα είναι:

- ναι ή όχι στη σύμβαση

- ναι ή όχι στην Ευρώπη

- ναι ή όχι στο ευρώ

Όπως υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου είχε ενημερώσει τους εταίρους για το δημοψήφισμα, οι οποίοι όπως του είχαν πει θα το στηρίξουν, ενώ όσον αφορά στους G20 είπε ότι το μήνυμα πρέπει να είναι η διασφάλιση της δημοκρατίας μας ενάντια στις ορέξεις των αγορών.

Σχετικά με το αίτημα περί κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, είπε ότι πρώτος την είχε επιδιώξει αλλά συνάντησε την άρνηση της ΝΔ, η οποία όπως είπε μαζί με την Αριστερά φοβούνται το λαό.

Για τους τραπεζίτες και για τον αν θα συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις τόνισε πως θα είναι κανονικά στο τρπαείζ.

Ποιοι στηρίζουν τον πρωθυπουργό

Υπέρ των πολιτικών πρωτοβουλιών του Πρωθυπουργού, τάχθηκαν, ο υπουργός Ανάπτυξης, Μ. Χρυσοχοΐδης, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δ. Ρέππας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χ. Παπουτσής και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης , οι οποίοι υποστήριξαν ότι η κυβέρνηση θα
Keywords
Τυχαία Θέματα