Επιστολή απάντηση σε συκοφαντικό δημοσίευμα στο Ξυπνήστε ρε

Το Δ.Σ του Σωματείου Εργαζομένων στο τμήμα Κλιναμαξών-Κλινοθεσίων

Στις 12/08/2011 αναρτήσατε ανυπόγραφο άρθρο με τίτλο " Αυτό το ξέρατε;;; ....Αθ. Ζηλιασκόπουλος, ο Έλληνας δεν ξεπουλιέται και τιμά την πατρίδα του" και υπότιτλο " Ο ΕΛΛΗΝΑΣ μάνατζερ που φέρνει κέρδη στα τρένα !"

Σας ενημερώνουμε ότι το άρθρο αυτό έχει δημοσιευτεί σχεδόν αυτούσιο στην εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ (πάλι ανυπόγραφο) πριν από αρκετούς μήνες.Απλά έχουν γίνει κάποιες προσθήκες για να τονίσουν τις νέες "επιτυχίες" του κ.Ζηλιασκόπουλου.Αυτός
άλλωστε είναι και ο σκοπός του συντάκτη του άρθρου.

…Να διαφημιστεί με πλάγιο τρόπο το έργο του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Τα κίνητρα του συντάκτη μας αφήνουν παγερά αδιάφορους…Δεν γίνεται όμως να μην απαντήσουμε στις ΣΥΚΟΦΑΝΤΊΕΣ εναντίον των εργαζομένων στο....
 τμήμα ΚΛΙΝΑΜΑΞΩΝ-

ΚΛΙΝΟΘΕΣΙΩΝ οι οποίοι είναι ήδη ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ (από 28/02/2011) και ζουν τον εφιάλτη της ανεργίας.

-Αφήνεται να εννοηθεί ότι οι εργαζόμενοι του τμήματος προσλήφθηκαν την 1η Μαρτίου 2008 πράγμα που είναι εντελώς αναληθές αφού οι ημερομηνίες πρόσληψης των 51 εργαζομένων ξεκινούν από το 1977 και καταλήγουν στο 2007

-Αναφέρεται ότι αντικείμενο της σύμβασης με την εταιρία WASTEELS HELLAS είναι η υποστήριξη των Κλιναμαξών με προσωπικό.Όπως προκύπτει από την υπ.αρίθμ. 200812 σύμβαση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με τη WASTEELS HELLAS αντικείμενο είναι η διαχείριση των υπηρεσιών κατάκλισης και με ειδικό μάλιστα συμβατικό όρο η WASTEELS υποχρεώνεται να απασχολήσει το ήδη προυπάρχον προσωπικό.Αυτή ήταν και η πολιτική του ΟΣΕ από τη δεκαετία του '80(προστάτευε δηλαδή το προσωπικό απέναντι στις εταιρίες που αναλάμβαναν τη διαχείριση).

-Ο μηνιαίος μισθός μας σε καμία περίπτωση δεν ήταν 4000€ όπως αναφέρει το δημοσίευ-

μα.Οι μισθοί μας ήταν ΠΟΛΥ μικρότεροι και τα στοιχεία είναι στη διάθεση όποιου θέλει να ελέγξει.Άλλωστε συνηθίζεται στη χώρα μας τον τελευταίο καιρό να συκοφαντούνται οι εργαζόμενοι για τους μισθούς που λαμβάνουν αναφέροντας απίθανα νούμερα.Αυτή τη φορά στο στόχαστρο είμαστε εμείς.

-Όσον αφορά τα "60 άτομα από τα οποία εργάζονται οι 20 και οι υπόλοιποι είναι άφαντοι" όπως αναφέρει το δημοσίευμα ομολογούμε ότι δεν αντιλαμβανόμαστε τι εννοεί.Οι 51 εργαζόμενοι ανήκαν σε 3 κλάδους(Διοικητικό προσωπικό,προσωπικό καθαριότητας-αποθηκών υλικού,προσωπικό αμαξοστοιχιών) και εργάζονταν κυκλωματικά σύμφωνα με το εργατικό δίκαιο.ΚΑΝΕΝΑΣ δεν ήταν άφαντος.Ο ισχυρισμός αυτός φανερώνει άγνοια του αντικειμένου εργασίας.

Σήμερα λοιπόν οι 51 εργαζόμενοι στο τμήμα Κλιναμαξών-Κλινοθεσίων έχουν απολυθει μετά από δεκαετίες εργασίας και προσφοράς.Η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ επέλεξε να τους εξοντώσει εργασιακά αφού δεν καλύπτονταν από τη μονιμότητα του υπόλοιπου προσωπικού της αν και το αντικείμενο και οι συνθήκες της εργασίας τους ήταν το ίδιο ή παρόμοιο .

Καλούμε τους διαχειριστές του blog "ksipnistere" να αναρτήσουν άμεσα την επιστολή-απάντησή μα
Keywords
Τυχαία Θέματα