Έρευνα διέταξε η ΓΑΔΑ για την επίθεση ΜΑΤ σε δημοσιογράφους στα σημερινά επεισόδια στο Σύνταγμα

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ) διέταξε τη διενέργεια έρευνας για την επίθεση αστυνομικών σε βάρος ομάδας δημοσιογράφων το απόγευμα της Τετάρτης στο Σύνταγμα, στο περιθώριο της πορείας της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν στο Σύνταγμα μεταξύ ομάδας διαδηλωτών και .....
αστυνομικών, τα ΜΑΤ επιτέθηκαν σε δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ επί της οδού Αμαλίας.

Μεταξύ των τραυματιών είναι η φωτορεπόρτερ Τατιάνα Μπόλαρη, καθώς και άλλη μία Ελληνίδα φωτορεπόρτερ η οποία εργάζεται για το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το βράδυ της Τετάρτης φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφοι επρόκειτο να καταθέσουν μήνυση στην εισαγγελία σε βάρος των αστυνομικών που τους χτύπησαν.

Δύο ήταν τα πιο χαρακτηριστικά περιστατικά που εκτυλίχτηκαν την Τετάρτη στο Σύνταγμα: Το ένα συνέβη στη διασταύρωση των οδών Αμαλίας και Οθωνος όταν αρκετοί άνδρες των ΜΑΤ χτυπούσαν με όποιο τρόπο μπορούσαν διαδηλωτή ο οποίος είχε πέσει στο έδαφος. Φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφοι επιχειρούσαν να καταγράψουν το περιστατικό και ξαφνικά οι αστυνομικοί γύρισαν προς το μέρος τους και με τη χρήση ασπίδων και γκλομπ επιχείρησαν να τους απομακρύνουν βίαια με αποτέλεσμα μια φωτορεπόρτερ που εργάζεται σε ξένο Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης να τραυματιστεί στο πρόσωπο και να χάσει ένα δόντι...

Λίγο αργότερα το σκηνικό επαναλήφθηκε μερικά μέτρα μακρύτερα. Αστυνομικοί των ΜΑΤ άρχισαν να απομακρύνουν με τις ασπίδες τους δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ και όταν εκείνοι διαμαρτυρήθηκαν ότι δεν τους επιτρέπουν να κάνουν τη δουλειά τους, αστυνομικός χειροδίκησε εναντίον της φωτορεπόρτερ Τατιάνας Μπόλαρη με αποτέλεσμα να την τραυματίσει. Και παρά το γεγονός ότι τόσο η ίδια όσο και οι συνάδελφοί της αλλά και οι δημοσιογράφοι έκαναν διαρκώς γνωστή την ιδιότητά τους δείχνοντας τις επαγγελματικές ταυτότητες τους.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.grΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα