Έρευνα:H υγεία μας εξαρτάται από την ημερομηνία γέννησης

Μεγαλύτερο κίνδυνο εκδήλωσης σοβαρών παθήσεων διατρέχουν τα μωρά που γεννιούνται την άνοιξη, συγκριτικά με αυτά που έρχονται στη ζωή το φθινόπωρο, υποστηρίζουν βρετανοί επιστήμονες.

Αναλυτικότερα, η ηλιακή ακτινοβολία που δέχεται η μητέρα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης επηρεάζει την υγεία του μωρού και μπορεί, μελλοντικά, να....
προκαλέσει ασθένειες όπως το άσθμα, η σκλήρυνση κατά πλάκας,
ο αυτισµός, η σχιζοφρένεια και η νόσος Αλτσχάιµερ, σύμφωνα με τον δρ Ράσελ Φόστερ. Η μελέτη στηρίζεται στο γεγονός ότι η έκθεση του εμβρύου στη βιταµίνη D της µητέρας του επηρεάζει την επιρρέπειά του στην εκδήλωση πολλών ασθενειών.

«Η εποχή του χρόνου κατά την οποία γεννιόµαστε φαίνεται ότι διαδραµατίζει σηµαντικό ρόλο στην ψυχική και σωµατική µας υγεία, δήλωσε ο δρ Φόστερ στο Φεστιβάλ Επιστήµης Cheltenham, συμπληρώνοντας ότι μπορεί να ακούγεται εξωφρενικό, ωστόσο, το πόσο θα ζήσει κάποιος και το πόσο πιθανό είναι να εµφανίσει µία σειρά ασθενειών, συµπεριλαµβανοµένων ψυχικών νοσηµάτων όπως η σχιζοφρένεια, φαίνεται να συνδέονται µε τον µήνα της γέννησής του.

Σημειώνουμε ότι η η βιταμίνη D παράγεται από τον οργανισμό μας όταν είμαστε εκτεθειμένοι στον ήλιο. Μέχρι τώρα δεν έχει κατανοηθεί επαρκώς πώς συµβαίνει αυτό, όµως οι έρευνες του κ. Φόστερ και άλλων ειδικών απέδειξαν ότι η βιταµίνη D επηρεάζει καθοριστικά την έκφραση χιλιάδων γονιδίων κατά την ανάπτυξη του ανθρώπου. Επιδηµιολογικές µελέτες επιβεβαιώνουν αυτό τον ρόλο της βιταµίνης D. Η εποχή του χρόνου που θα γεννηθεί ο άνθρωπος φαίνεται να συσχετίζεται και µε το προσδόκιµο της ζωής του. Μελέτες στις ΗΠΑ έδειξαν πως όσοι γεννιούνται φθινόπωρο ζουν περίπου 160 µέρες περισσότερες απ’ό,τι όσοι γεννιούνται άνοιξη.

http://www.neolaia.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα