Ερώτηση στην Βουλή για τα χρέη των ομάδων

Πέντε Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ άνοιξαν μέτωπο με τα ποδοσφαιρικά σωματεία της Σούπερ Λιγκ, αλλά και με υπουργούς, μιας και κατέθεσαν ερώτηση προς τον Υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνου και τον Υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου κάνοντας λόγο για τα τεράστια χρέη των ομάδων.
Οι πέντε Βουλευτές αναφέρουν πως οι συσσωρευμένες ζημιές των έντεκα ποδοσφαιρικών ανώνυμων εταιρειών (ΠΑΕ) που έχουν σταθερή παρουσία στη «Super League»
τα τελευταία χρόνια, ανέρχονται στα 309 εκατομμύρια ευρώ, όπως είχε ανακοινώσει παλαιότερα με.....
ανακοίνωση του ο Υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης.

Παράλληλα προσθέτουν ότι οι ίδιες ομάδες το 2010, παρότι είχαν έσοδα 145 εκατομμύρια ευρώ, οι ζημιές τους ανέρχονταν στο ποσό των 62,6 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς το Δημόσιο ήταν 220 εκατομμύρια ευρώ, τον Μάρτιο του 2010 σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του Υφυπουργού Οικονομικών.

Ταυτόχρονα οι βουλευτές κατηγορούν την πολιτεία ότι δεκαετίες τώρα ανέχεται αυτά τα φαινόμενα βίας και διαπλοκής. Με τον τρόπο της μάλιστα, -όπως αναφέρουν- και μέσω των χρηματοδοτήσεων «θα τολμούσε κανείς να πει, ότι όχι απλώς τα ανέχεται αλλά και τα επικροτεί, προβαίνοντας διαρκώς σε ευχολόγια εκ μέρους των αρμοδίων και σε μια, πρωτοφανούς έκτασης, μετάθεση ευθυνών από τον ένα παράγοντα στον άλλο.

Και ερωτούν τους αρμόδιους υπουργούς, πώς σκοπεύει η Πολιτεία να αντιμετωπίσει, άμεσα και με οποιοδήποτε τίμημα τα φαινόμενα αυτά ώστε να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ενώ καλούν την Κυβέρνηση να απαντήσει πώς και πότε προτίθεται να εισπράξει τα χρέη των ΠΑΕ προς το Δημόσιο και γιατί έχει καθυστερήσει μέχρι σήμερα, όταν την ίδια ώρα λαμβάνονται σκληρά μέτρα για να εισπράξει χρέη άλλων επιχειρήσεων, επαγγελματιών και μικρο-οφειλετών.

Τέλος ζητούν να πληροφορηθούν σε ποια λογική βασίζεται η άποψη να πληρώνει ο φορολογούμενος πολίτης για τις ζημιές των ΠΑΕ που τις περισσότερες φορές προέρχονται από κακοδιαχείριση και σπατάλη.


Διαβάστε τα σχετικά άρθρα του Τύπου:

Διαβάστε το σχετικό άρθρο της εφημερίδας "ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ"

Διαβάστε το σχετικό άρθρο της εφημερίδας "ΑΥΓΗ":

To balla.gr σας υπενθυμίζει...

Σε παλαιότερο αρθρο του balla.gr σας είχαμε ενημερώσει σχετικά με το θέμα αυτό πως:

O πρώην πρόεδρος της Λάρισας, Διαμαντής Αδαμόπουλος, δημοσιοποίησε παραστατικά στις αρχές Απριλίου του 2011, στα οποία αναφέρονται σε τεράστιες οφειλές τεσσάρων ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας προς την Εφορία. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η εφημερίδα "Έθνος", η ΑΕΚ χρωστά 152.753.018,02 ευρώ, ο ΠΑΟΚ 19.965.788,19 ευρώ, ο Ηρακλής 18.654.361,21 και ο Άρης 12.994.889,15. Από την άλλη πλευρά, οι οφειλές των «βυσσινί» ανέρχονται στις 109.729,34 ευρώ.

Ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΛ, όπως προκύπτει, έκανε την εξής δημοσιοποίηση, παράλληλα με τις χθεσινές δηλώσεις του Κώστα Πηλάδακη, ο οποίος αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η ΠΑΕ Λάρισας υποβιβ
Keywords
Τυχαία Θέματα