«Εθνική πανστρατιά για την Πατρίδα»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Στην επόμενη Βουλή δεν πρόκειται να υπάρξει αυτοδυναμία … Κοινοβουλευτική συμπόρευση και εθνική πανστρατιά έχει ανάγκη αυτή τη στιγμή η Πατρίδα μας» δηλώνει με συνέντευξή του στο SPNews o ανεξάρτητος βουλευτής και μέλος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Κώστας Κιλτίδης, υπερτονίζοντας ότι η ΔΗ.ΣΥ. είναι ευρωπαϊκό κόμμα αντάξιο του παρελθόντος και εκφράζει την αυθεντική και....
γνήσια ιδεολογία της ευρείας κεντροδεξιάς.

Λάβρος εναντίον του Αντώνη Σαμαρά,
ο κ. Κιλτίδης χαρακτήρισε ότι υπάρχει στη ΝΔ ο μικρόψυχος τρόπος και η κακότητα της «Πολιτικής Άνοιξης» ενώ η ηγετική της ομάδα ατιμάζει την ιστορία και τον προορισμό της παράταξης.

Συνέντευξη στον Δημήτρη Συρμάτση

κ. Κιλτίδη, Από το Κιλκίς στη Θεσσαλονίκη και από τη ΝΔ στη ΔΗ.ΣΥ. Είναι η εποχή των μεγάλων αλλαγών ;

Στις 14 Ιουνίου 2010 απεχώρησα από τη ΝΔ για συγκεκριμένους λόγους πολιτικής ηθικής και δεοντολογίας. Η κ. Μπακογιάννη ως πρόεδρος και η «Συμμαχία» ως κίνημα εκφράζουν την αυθεντική και γνήσια ιδεολογία της ευρείας κεντροδεξιάς. Μέχρι σήμερα, μεταπολεμικά οι Έλληνες πολίτες γνώρισαν δεξιόστροφες κυβερνήσεις με σοσιαλμανία και τελευταία σοσιαλιστές που υποδύονται τους φιλελεύθερους. Είναι η ώρα των ποιοτικών μετατροπών και των αυθεντικών εκφράσεων. Ο βιωματικός μου χώρος είναι η Κεντρική Μακεδονία με επίκεντρο από τα 18 μου, με μόνιμη κατοικία τη Θεσσαλονίκη. Στο Κιλκίς γεννήθηκα και τιμήθηκα δημιουργώντας με τους συντοπίτες μου ανεπανάληπτες συνθήκες συμπόρευσης. Στην Ημαθία εργάσθηκα 17 χρόνια ως ιατρός. Ανοίγω ένα νέο κύκλο πολιτικής με τη «Συμμαχία» από τη Θεσσαλονίκη. Δικαιούμαι να αγωνισθώ γι΄αυτό με αμετάβλητη στάση ζωής.

Γιατί Δημοκρατική Συμμαχία ; Πίστη στην Ντόρα Μπακογιάννη ή όραμα για μια νέα Ελλάδα ;

Επιτέλους ένα Ευρωπαϊκό κόμμα αντάξιο του παρελθόντος μας και δικαίωσης γενεών που εξαπατούνται από νόθες διαδικασίες των ηγεσιών των κομμάτων. Με λειτουργία και παραγωγή πολιτικής, με μέλη και θεσμικά όργανα από την κοινωνία για τους πολίτες. Ιδεολογικό περιεχόμενο ευρύ και αυθεντικό εκφράζοντας το σύνολο των δημιουργικών και παραγωγικών κοινοτήτων κεντρομόλα από τη σοσιαλδημοκρατία έως το σύνορο της δεξιάς. Κίνημα Πατριωτών – Δημοκρατών – Φιλελευθέρων που με ασφάλεια και ισονομία, ως συνεχιστές παρακαταθηκών θα δώσει προοπτική στην πατρίδα και το λαό της. Ασφαλώς με την Ντόρα Μπακογιάννη ως αιχμή της συνισταμένης αυτών των προσπαθειών. Όλα τα νέα και μεγάλα κινήματα έγιναν από «Παλαιούς» πολιτικούς, που είχαν να δώσουν. Σχολές παραγωγής πολιτικών στην κοινοβουλευτική δημοκρατία δεν υπάρχουν. Η Πρόεδρος είναι αποφασισμένη και αυτό εμπνέει και εγγυάται το αποτέλεσμα.

Ποια είναι αυτή η Ελλάδα που οραματίζεται η Δημοκρατική συμμαχία ;

Νομίζω ότι το προσδιόρισα για όσους καλόπιστα προσεγγίσουν όσα προανέφερα. Εμείς θα καταθέτουμε αυτά που πιστεύουμε και θα κάνουμε αυτά που είπαμε.

Η κεντροδεξιά θα έχει τριπλή παρουσία στην επόμενη Βουλή ; Πό
Keywords
Τυχαία Θέματα