Ετοιμασίες για φυσικό αέριο από την Κυπριακή Αφροδίτη και τον Ισραηλινό Λεβιάθαν

Την ετοιμότητά τους για ενδεχόμενη συνεργασία στον τομέα του φυσικού αερίου εκφράζουν η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου και οι δύο εταιρείες Noble (αμερικανική) και Delek (ισραηλινή). Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΑΗΚ, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της συνάντηση εργασίας μεταξύ των....
τριών εταιρειών αναφορικά με το θέμα της έλευσης του φυσικού αερίου στην Κύπρο.

«Η σημερινή συνάντηση», όπως αναφέρεται, «ήταν συνέχεια προηγούμενων επαφών μεταξύ της ΑΗΚ και των δύο εταιρειών, οι οποίες δραστηριοποιούνται στον τομέα της εξόρυξης και εμπορικής εκμετάλλευσης φυσικού αερίου.

Aυτο που έχει την σημασία του είναι και η προσθήκη μια παραγράφου που αναφέρει ότι «ως γνωστό, οι εταιρείες Noble και Delek έχουν το δικαίωμα εκμετάλλευσης του ισραηλινού κοιτάσματος στο Leviathan, ενώ η εταιρεία Noble αρχίζει προσεχώς τις ερευνητικές γεωτρήσεις στο κυπριακό οικόπεδο Αφροδίτη».

Τόσο η ΑΗΚ, όσο και οι δύο εταιρείες Noble και Delek εξέφρασαν την ετοιμότητά τους για ενδεχόμενη συνεργασία στον τομέα του Φυσικού Αερίου. »Ο ρόλος της ΑΗΚ», αναφέρει η ανακοίνωση, «θεωρείται από τις δύο εταιρείες ως πολύ σημαντικός, αφού η ΑΗΚ θα είναι ο σημαντικότερος και ίσως ο μοναδικός, αρχικά, καταναλωτής Φυσικού Αερίου.

http://www.prionokordela.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα