Ετοιμάζουν γερμανική «κατοχή»...

Μπορεί εσείς να μην το πιστεύετε, αλλά κάποιοι κύκλοι που εκφράζουν με τον καλύτερο (και επισημότερο) τρόπο τα γερμανικά συμφέροντα στην ελληνική πρωτεύουσα εξέφραζαν πριν από μερικές ημέρες την πεποίθηση πως τα συμφέροντα της χώρας τους θα συνεχίσουν να εξυπηρετούνται και μετά τις εκλογές της 17ης του Ιούνη. Και.....
μάλιστα ανεξάρτητα από το εκλογικό αποτέλεσμα...
Καλά ενημερωμένη πηγή υποστήριζε πως το Βερολίνο έχει πολλά εναλλακτικά σχέδια. Όχι μόνο το λεγόμενο «Plan B», αλλά και «Plan C » , ενδεχομένως και D.
Με δυο λόγια, δηλαδή, ότι όλη αυτή η εικοτολογία περί του Grexit (της ελληνικής εξόδου από το ευρώ, σε απλά ελληνικά) έχει κυρίως έναν ωφελημένο. Και αυτός δεν είναι άλλος από τα γερμανικά συμφέροντα, όπως αυτά εξυπηρετούνται καλύτερα μέσω του αδύναμου ευρώ.

Εάν απορείτε πώς και γιατί τα λέμε αυτά, απλώς αποκαλύπτουμε (αν και για ορισμένους δεν ήταν άγνωστο) ότι όλα ειπώθηκαν σε κλειστή συνάντηση μεγαλοστελεχών του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος SPD στην Αθήνα το βράδυ της 24ης Μαΐου στην αίθουσα «Κωστής Παλαμάς» του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εκεί αναλύθηκαν διεξοδικά όλα τα ενδεχόμενα γύρω από το ελληνικό πρόβλημα και έχει ιδιαίτερη σημασία πώς εκφράστηκε η γερμανική πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στη ζώνη του ευρώ. Μάλιστα, σε αυτή την «πριβέ» συνάντηση, εκτός του επικεφαλής του Ιδρύματος Αντενάουερ και του Γερμανού πρέσβη στην Αθήνα, παρευρέθηκε ένας άνθρωπος - κλειδί από το lobby του Συνδέσμου Γερμανών Βιομηχάνων, ενώ από ελληνικής πλευράς παρέστησαν γερμανομαθείς παράγοντες. Τέλος, από πολιτικούς δεν πρέπει να μας διαφεύγει η παρουσία της Άννας Διαμαντοπούλου που προκάλεσε απορίες!!!

Το γερμανικό lobby φαίνεται πως εργάζεται μεθοδικά τα τελευταία 2-3 χρόνια. Μάλιστα, μετά την υπογραφή του μνημονίου 1, έχει βάλει για τα καλά πόδι στην περιοχή.

Όπως έχει αναλυθεί διεξοδικά, οι δανειστές μας, και κυρίως το Βερολίνο, απέκτησαν εμπράγματα και πλήρως κατοχυρωμένα νομικά δικαιώματα επί του «ελληνικού πλούτου». Από αυτήν την άποψη οι Γερμανοί δεν θα είχαν αντίρρηση να φανεί πως χαλαρώνουν λίγο το... σχοινί από την επομένη κιόλας των εκλογών. Και με την τακτική αυτή επεξεργάζονται ήδη το επόμενο στάδιο του σχεδιασμού τους.

Καλά ενημερωμένη πηγή σημείωνε με νόημα πως τις ημέρες της κλειστής συνάντησης «ανέβηκε» σε μερικά ΜΜΕ ένα δημοσιογραφικό θέμα σχετικό με το ενδιαφέρον των Γερμανών για τη δημιουργία και λειτουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών (ΕΟΖ) στην Ελλάδα. Αυτά τα σχέδια των Γερμανών, θα χαρακτηρίζονται από ελαστικές συνθήκες εργασίας, ειδικό φορολογικό καθεστώς, αλλά και προνόμια, όπως και χρηματοδοτήσεις άμεσα από την ΕΚΤ και τα κοινοτικά ταμεία, με ενεργοποίηση της Γερμανικής Τράπεζας Επενδύσεων.

Στο ερώτημα εάν μπορούν οι Γερμανοί να αναλάβουν εύκολα τον έλεγχο της «επόμενης ημέρας» στην Ελλάδα, ένας επιχειρηματίας - συνομιλητής του Βερολίνου υποστήριζε πως οι Γερμανοί έχουν πολύ καλά «δεμένο» το εγχώριο πολιτικό σύστημα (και όχι μόνο), κυρίως μέσω του σκανδά
Keywords
Τυχαία Θέματα