Έτοιμη για πάγωμα μισθών και περικοπές στο δημόσιο ήταν η κυβέρνηση Καραμανλή

Το πάγωμα μισθών αλλά και η περικοπή των δώρων των Χριστουγέννων στον δημόσιο τομέα, ήταν στο σχεδιασμό της κυβέρνησης της Ν.Δ ώστε να σταματήσει ο εκτροχιασμός του ελλείμματος.
Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τις καταθέσεις του πρώην προέδρου του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων και του πρώην Γ.Γ. του Υπουργείου Οικονομικών στην εξεταστική επιτροπή της....
Βουλής.

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΟΕ κ. Σφακιανάκης, ερωτηθείς για το αν υπήρχε σύμπτωση απόψεων με
τις Ευρωπαϊκές Αρχές για τις δυσμενείς εξελίξεις έκανε λόγο για συναντίληψη περί παρακολούθησης της κατάστασης ώστε να γίνουν παρεμβάσεις όπου χρειαστεί, αποκαλύπτοντας πάντως ότι στο παράρτημα του προγράμματος σταθερότητας «αν και» όπως είπε, «δεν υπήρχε πανικός για την ελληνική οικονομία», εντούτοις είχε μπει στο πλάνο το πάγωμα των μισθών στο δημόσιο.

Από την πλευρά του, ο πρώην Γ.Γ. Του Υπουργείου Οικονομικών κ. Σιδηρόπουλος κατέθεσε ότι το έλλειμμα του 6% που άφησε πίσω της η κυβέρνηση της ΝΔ ήταν εφικτό υπό προϋποθέσεις, «με την έννοια ότι αμέσως μετά τις εκλογές θα παίρνονταν μέτρα ανάλογα με αυτά που έχουν ήδη παρθεί». Πιεσθείς δε να αναφερθεί συγκεκριμένα στα δρακόντεια μέτρα που έπρεπε να ληφθούν μετά τις εκλογές, δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Να σας πω. Για παράδειγμα όμως. Δεν σας λέω ότι είχε συζητηθεί και είχε αποφασιστεί. Δεν σας λέω τέτοιο πράγμα. Σας λέω όμως ότι αν έκοβε τα δώρα των Χριστουγέννων ή αν έκοβε ορισμένες πληρωμές. Δεν σας λέω ότι η λύση ήταν εύκολη. Προς Θεού. Δεν είμαι από αυτούς που θα πουν ότι υπάρχουν εύκολες λύσεις. Οι λύσεις πάντα είναι δύσκολες. Εκείνο που έχει σημασία όμως είναι ότι αν εγκαίρως ανακοινώνονταν μέτρα, νομίζω θα ήμασταν σε πολύ καλύτερη θέση».

http://briefingnews.gr/
Keywords
Τυχαία Θέματα