«Γαλάζιες παραφωνίες» για τις εκλογές και την αντιπολιτευτική τακτική

Αντιμέτωπος με την αδυναμία και την απροθυμία ορισμένων στελεχών του κόμματος του να στηρίξουν τις επίσημες θέσεις της Νέας Δημοκρατίας, είναι ο Αντώνης Σαμαράς.
Ο πρόεδρος της Ν.Δ που καθημερινά βρίσκεται σε πυρετώδης συσκέψεις για την πορεία της οικονομίας και την ολοκλήρωση της κυβερνητικής πρότασης του κόμματος του διαπιστώνει ότι ορισμένα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας που παρέλαβε με την ανάληψη της ηγεσίας της Ν.Δ, δεν.....
είναι σε θέση να ακολουθήσουν το βηματισμό του, ιδίως σε αυτές τις κρίσιμες για
την χώρα στιγμές.

Μέσα σε 24 ώρες, και δεύτερο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας τάχθηκε, δημόσια, κατά των πρόωρων εκλογών, προκαλώντας σύγχυση στην εκλογική βάση αλλά και στις τάξεις των μεσαίων και περιφερειακών στελεχών.
Μετά τον αναπληρωτή τομεάρχη Υγείας Γεράσιμο Γιακουμάτο και ο Τομεάρχης Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος απέρριψε την προοπτική των πρόωρων εκλογών κόντρα στην επίσημη κομματική γραμμή και το αίτημα που έχει θέσει ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς από την ΔΕΘ.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Φλας», ο κ. Παπαδόπουλος είπε:
«Εγώ πιστεύω ότι υπάρχουν δύο λογικές. Η μια λογική είναι αυτή που λέει ότι είναι επιτακτική ανάγκη να φύγουν αυτοί οι άνθρωποι οι οποίοι δουλεύουν χωρίς προοπτική, δεν έχουν κανένα πρόγραμμα, εφαρμόζουν μέτρα τα οποία δεν αποδίδουν... Αυτή είναι η μια λογική. Και η δεύτερη λογική είναι ότι αν η χώρα πάει σε εκλογές σήμερα κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι θα συμβεί αύριο, ποια θα είναι η κατάσταση της χώρας και πόσο θα επιδεινωθεί, είμαι εναντίον των πρόωρων εκλογών».
Χθες ο Γεράσιμος Γιακουμάτος είχε ανοίξει πρώτος των χορό των διαφοροποιήσεων για τις πρόωρες εκλογές. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα fm» σημείωσε: «Δεν πιστεύω σε εκλογές. Εκλογές χρειάζονται κάθε τέσσερα χρόνια.»

Οι παραφωνίες αυτές και μάλιστα από στελέχη που συμμετέχουν ενεργά στα κομματικά όργανα με θέσεις ευθύνης σε συγκεκριμένους τομείς, έχουν προκαλέσει εκνευρισμό στην Ν.Δ.

«Οι θέση μας για εκλογές είναι σαφής και δεδηλωμένη. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να διαχειριστεί τα αδιέξοδα που η ίδια δημιούργησε. Δεν αλλάζει πολιτική. Πρέπει να φύγει,» ανέφεραν στο BriefingNews πηγές από την Λεωφόρο Συγγρού.
Μάλιστα ο Γραμματέας της Κ.Ο της Ν.Δ Κών/νος Τασούλας που μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Ράδιο 9» , απέρριψε τα όσα προτείνει η κυβέρνηση περί δημοψηφίσματος και τάχθηκε υπέρ των εκλογών, λέγοντας:
«Όταν θέλουμε να βρούμε διέξοδο, βρίσκουμε διέξοδο όρθιοι όχι έρποντας ή συρόμενοι. Εφόσον πρέπει να νομιμοποιηθεί αυτό που γίνεται –και συμφωνώ- και να τεθεί ο ελληνικός λαός ενώπιον αυτού του προβλήματος και των λύσεων που προτείνονται, ο τρόπος είναι οι εκλογές

Στελέχη της Ν.Δ εκτιμούν ότι ο κ. Παπαδόπουλος και ο κ. Γιακουμάτος εκφράζουν ουσιαστικά την ανησυχία που επικρατεί σε ορισμένα στελέχη και εδράζεται στο σκεπτικό πως αν η Ν.Δ έρθει τώρα στην εξουσία θα έχει να διαχειριστεί μια πραγματικά δύσκολη κατάσταση και να δώσει λύσ
Keywords
Τυχαία Θέματα