Γιατί δεν πέφτει ο ρημάδης ο Καπιταλισμός; (1)

Όπως έχετε καταλάβει, είτε λόγω ΟΤΕ-Ντώϋτσε Τέλεκομ, είτε λόγω του δικαιώματος μας στην τεμπελιά, τη ζητιανιά και την εργασία, το ithacanet διάγει βίον ανέφελον και ταυτόχρονα φθινοπωρινό, εν όψει χειμώνος.

Τις τελευταίες μέρες, συναντήσαμε τρία κείμενα τα οποία πολύ μας προβλημάτισαν και τα οποία δημιούργησαν σε.....
μάς το εύλογο ερώτημα του τίτλου.

"Πάει κατά διαόλου, έχει τα χάλια του, κανείς δεν τον θέλει, αλλά γιατί δεν πέφτει αυτος ο ρημάδης ο "καπιταλισμός"; "

1. Η εύκολη απάντηση κάποιων "αριστεριστών" είναι που το ΚΚΕ
- ΠΑΜΕ- ΠΑΣΕΒΕ κλπ αρκτικόλεξα περιφρουρούν τη βουλή και τους θεσμούς, εμποδίζοντας την πτώση.

Αυτό απορρίπτεται, μετά βδελυγμίας, διότι το κώμα της Αλέκας "περικύκλωσε" και δεν "περιφρούρησε" το εθνικόν κοινοβούλιον.

Το ΚΚΕ είναι συνεπής αγωνιστής της πάλης των τάξεων και τελεί εν αναμονή της "ωρίμανσης των παραγωγικών δυνάμεων", για την τελική έφοδο.

Αυτή η απάντηση, λοιπόν, δεν στηρίζεται σε πραγματικά γεγονότα, για να τύχει ιδιαίτερης προσοχής. Άσε που έχουμε και χώρες, που δεν έχουν ΚΚΕ.

2. Το πρώτο κείμενο που συναντήσαμε και μας απασχόλησε ήταν μια προκήρυξη του δρόμου, η οποία μεταξύ άλλων έγραφε:

"Η υπογραφή της Συνθήκης της 26 Οκτωβρίου με την Τρόικα, ακόμα και αν την επιβάλουν, δεν πρόκειται να σταματήσει τον κατήφορο προς τη χρεοκοπία. Η κρίση έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις ώστε τα αφεντικά της τρόικα δεν μπορούν να σώσουν ούτε τον εαυτό τους, όπως έδειξε και η Σύνοδος των G20 στις Κάννες. Ανοίγεται η προοπτική ότι η συγκυβέρνηση θα είναι κυβέρνηση χρεοκοπίας και όχι «σωτηρίας» όπως ονειρεύονται. Παπανδρέου και Σαμαράς μπορεί να αναγκαστούν να βρεθούν μαζί στο ελικόπτερο μια νύχτα μαγική".

Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα

Όπως καταλάβατε, οι συντάκτες του κειμένου αναμένουν από στιγμή σε στιγμή την κατάρρευση της κυβέρνησης και την χρεοκοπία του συστήματος. Από μόνα τους θα πέσουν, όπως γράφει η ανακοίνωση, μια και δεν μπορούν να σώσουν τον εαυτό τους, όπως απέδειξε και η σύνοδος στις Κάννες!

Λέτε να έχουν δει κάτι που εμείς και η Αλέκα δεν είδαμε; Λέτε να ήρθε η ώρα της ωρίμανσης των παραγωγικών δυνάμεων και να μη το προσέξαμε;

Αν είναι έτσι, να βρούμε καλάθια και να πάμε να μαζέψουμε τα ώριμα φρούτα. Ως την ώρα της τελικής ωρίμανσης , εμείς συνεπείς στο διαδικό σχήμα "πάλη των τάξεων" - "ωρίμανση" , ας δυναμώσουμε τον ταξικό αγώνα, όπως ο καλλιεργητής σκαλίζει, ποτίζει και λιπαίνει το δέντρο με τα ώριμα φρούτα.

3. Το κείμενο που μας απασχόλησε περισσότερο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα μιας μερίδας των "οπαδών" του Καστοριάδη: "Αυτονομία εναντίον Βαρβαρότητας":

"Σύγχρονος καπιταλισμός: έχει οργανωμένο σχέδιο ή στηρίζεται σε πήλινα πόδια;"

Από το κείμενο αυτό μάθαμε πως στον καπιταλισμό "δεν υπάρχει «Διευθυντήριο» του κεφαλαίου, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο και ότι πίσω από τις ακολουθούμενες πολιτικές δεν υπάρχει ένα γενικό μακροπρόθε
Keywords
Τυχαία Θέματα