Γκρίζες Ζώνες στο Αιγαίο: Η ταμπακιέρα της Ελληνικής Οικονομικής Κρίσης

Αλλο ένα δημοσιογραφικό ταμπού της ... Ελληνικής σιωπής των αμνών!

Σάββας Παπαδόπουλος

Μια καλή μέρα αρχές Σεπτεμβρίου 2009 βγήκε ως πρωθυπουργός ακόμα ο Κώστας Καραμανλής και ζήτησε από τον Ελληνικό λαό νωπή εντολή για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τα μελλούμενα λέω εγώ - διεθνή κρίση λέγανε τότε (που άρχισε από τις ΗΠΑ υπενθυμίζω επειδή το.....
εθνικό μας σπορ είναι ότι ξεχνάμε εύκολα) με κάποια δυσάρεστα μέτρα.

Βλόγησε τα γένια του βέβαια στην φράση:

>

Εάν οι καιροί ήταν ομαλοί θα του
έσερνα τα εξ αμάξης που λένε για τις ολιγωρίες και την αναποτελεσματικότητα που επέδειξε το επιτελείο του και θα υπενθύμιζα ότι τρείς φορές τον εμπιστεύτηκε ο Ελληνικός λαός το 2000 μέχρι τις 11 το βράδυ των εκλογών, μετά η Β Αθηνών υποχρέωσε την επιστήμη των exit polls να σηκώσει τα χέρια ψηλά και να παραδοθεί στο μοιραίο ,το 2004 και το 2007 μετά τις φωτιές, και ότι αυτή η εμπιστοσύνη προδόθηκε αναιτιολογήτως μέχρι και σήμερα .

Μας προειδοποίησε στο διάγγελμα στις 2 Σεπτεμβρίου του 2009 για τα μελλούμενα σαν άλλος προφήτης:

.

Ξεκαθάρισε τις τρείς μεγάλες προκλήσεις της οικονομίας μας:

>

Μεταφράζω λοιπόν για όσους δεν προλαβαίνουν να διαβάσουν πίσω από τις λέξεις:

Πρώτον οι δημόσιες δαπάνες είναι εκτός ελέγχου και δεν υπάρχει περίπτωση από την ΝΔ να τις νοικοκυρέψει .

Δεύτερον υπάρχει εκτεταμένη φοροδιαφυγή και έχει γονατίσει το κράτος πρόνοιας(δηλ. δεν υπάρχει σάλιο για συντάξεις ,υγεία και παιδεία)

Τρίτον δεν μπορεί η ΝΔ να επανιδρύσει το κράτος και συνεπώς δεν υπάρχει προοπτική οικονομικής ανάπτυξης με τις υπάρχουσες δομές!!!

Έκανε και ένα τίμιο και προφητικό προεκλογικό αγώνα με ρεκόρ χαμηλών ποσοστών για την ΝΔ και παρέδωσε την χώρα στο ΠΑΣΟΚ της ελπίδας και της πράσινης ανάπτυξης.

Πράσινη ανάπτυξη είναι σε ελεύθερη μετάφραση το άνοιγμα του φακέλλου

Σε αντιδιαστολή με τις πολιτικές που εφαρμόζουν οι εταιρείες ενέργειας παγκοσμίως υπήρξε η πίστη (και η μεγάλη πλάκα είναι ότι υπάρχει ακόμα) ότι ο Γ.Α. Παπανδρέου θα καταφέρει να διαπραγματευτεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού.

Δύο βασικοί άξονες θα έπρεπε να υλοποιηθούν.

Ο πρώτος άξονας είναι η οικονομία με άμεση λύση των θεμάτων της φοροδιαφυγής, συμμάζεμα των δαπανών και ταυτόχρονα δημιουργία ανάπτυξης .

Ο δεύτερος άξονας έχει να κάνει με την διαπραγμάτευση με τους Τούρκους (πρώτη κίνηση του ΓΑΠ ήταν οι κλάδοι ελαίας στην Τουρκία υπενθυμίζω) σχετικά με την συνεκμετάλευση , την απόφαση με ποιό ενεργειακό τραστ θα συμπορευτεί η Ελλάδα με τρόπο τέτοιο που να μην εμπλακούμε σε κρίσεις χειρότερες της οικονομικής.

Kαι το άνοιγμα των κοιτασμάτων προς έρευνα αρχικά αλλά προς εκμετάλλευση ουσιαστικά (έγινε την ύστατη ώρα πριν παραδώσει τα κλειδιά στον Παπαδήμο).

Η νέα (παρά φύσιν αρέσκομαι να την χρωματίζω) κυβέρνηση Παπαδήμου εάν κάτι σίγουρα προχωρά είν
Keywords
Τυχαία Θέματα