Η Ανσάρ αλ-Τζιχάντ αλ-Aλάμι ισχυρίζεται ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση στο Όσλο

Σε απάντηση προς τη βομβιστική επίθεση καθώς και στο θάνατο δεκάδων νέων στη Νορβηγία, στις 22 Ιουλίου, ο Oistein Mjarum, επικεφαλής των επικοινωνιών για το νορβηγικό Ερυθρό Σταυρό, δήλωσε στο BBC:

"Ποτέ δεν είχαμε μια....
τρομοκρατική επίθεση όπως αυτήν στη Νορβηγία - αν ήταν τέτοια - αλλά φυσικά αυτό αποτελούσε μεγάλο φόβο για όλους τους Νορβηγούς, βλέποντας το τι συμβαίνει σε όλο τον κόσμο."

Με κάθε ορισμό, αυτή ήταν μια τρομοκρατική επίθεση. Αυτό που εννοούσε ο Mjarum είναι ότι δεν έχει αποδειχθεί αν η επίθεση διενεργείθηκε
από την ισλαμική οργάνωση Ανσάρ αλ-Τζιχάντ αλ-Αλάμι (Ansar al-Jihad al-Alami). Όπως έγραψαν και οι New York Times εκείνη την ημέρα:

Μια τρομοκρατική οργάνωση, η Ανσάρ αλ-Τζιχάντ αλ-Αλάμι (ή αλλιώς οι Βοηθοί της Παγκόσμιας Τζιχάντ - Helpers of the Global Jihad), εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ισχυρίζεται πως αυτή φέρει την ευθύνη για την επίθεση, σύμφωνα με τον Will McCants, αναλυτή σε θέματα τρομοκρατίας στο C.N.A., ένα ερευνητικό ινστιτούτο το οποίο μελετά την τρομοκρατία. Η ανακοίνωση έλεγε ότι η επίθεση ήταν μια απάντηση στην παρουσία νορβηγικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν και σε απροσδιόριστες προσβολές στον προφήτη Μωάμεθ. "Έχουμε προειδοποιήσει από την επιδρομή της Στοκχόλμης για περισσότερες επιχειρήσεις" λέει η ομάδα που, σύμφωνα με την ερμηνεία του κ. McCants, προφανώς αναφέρεται στη βομβιστική επίθεση στη Σουηδία τον Δεκέμβριο του 2010. "Αυτό που βλέπετε είναι μόνο η αρχή, έπεται συνέχεια."

Ο ισχυρισμός αυτός ωστόσο δεν επιβεβαιώθηκε, και αργότερα όπως γνωρίζουμε, συνελήφθει ο 32χρονος Anders Behring Breivik, ο οποίος και ομολόγησε τα εγκλήματα αυτά..

http://www.hellasontheweb.org/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα