Η άποψη του Ευάγγελου Βενιζέλου, για τις ικανότητες του.

Γράφει ο κτηνοτρόφος από την Κρήτη.

Καμιά φορά δεν χρειάζεται να ψάχνεις σε μεγάλα βιβλία ή σε ιδικούς αναλυτές για να δώσεις απάντηση , ακόμη και σε πολύ σοβαρά θέματα σου αρκεί μια μόνο πρόταση και έχεις όλες τις απαντήσεις στα χέρια σου.
Μας είπε λοιπόν ο Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά λέξη, στην συνέντευξη του στο Ζάππειο,(μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στο Υπουργείο Οικονομικών) ανάμεσα στα άλλα.
Λέει λοιπόν: (Εγώ δεν επεδίωξα,
ούτε επιθυμούσα να πάρω τη θέση του υπουργού Οικονομικών. Θυσιάζω το πολιτικό μου μέλλον με αυτήν τη θέση. )
Εδώ λοιπόν, σε αυτήν την φράση, κρύβετε όλη η ανικανότητα και η δειλία των.....
Ελλήνων πολιτικών.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αν αισθανόταν ότι έχει πραγματικά τα κότσια να κυβερνήσει, θα έπρεπε να δει ως ευκαιρία ανάδειξης των ηγετικών του προσόντων και της αποτελεσματικότητας του στην εφαρμοσμένη πολιτική ως μελλοντικός πρωθυπουργός, την ανάληψη του Υπουργείου οικονομικών.
Όμως, αυτός παρουσιάζει τον εαυτό του ευθείς εξ αρχής, ζημιωμένο πολιτικά από αυτήν του την υπουργοποιήσει, λέγοντας ότι θυσιάζει το πολιτικό του μέλλον.
Τι είναι αυτό δηλαδή που θα χαθεί, τι είναι αυτό που θα αφαιρεθεί από τον Ευάγγελο Βενιζέλο με την υπουργοποιήσει του;
Τι είναι αυτό που φοβάται ο Βενιζέλος ότι θα αποκαλυφθεί στην κοινωνία, λόγο της υπουργοποιήσεις του;
Μα, φυσικά η ανικανότητα του, αυτό είναι που αυτός γνωρίζει, ενώ εμείς νομίζει δεν το γνωρίζουμε.
Ήθελε να γίνει πρωθυπουργός κρυπτώμενος, πριν εκτεθεί. Είναι νομίζω πολύ απλό, και σήμερα πλέον είναι επιβεβαιωμένο από την πράξη, ο Βενιζέλος απέτυχε ως υπουργός Οικονομικών, αυτό φοβόταν, την αποτυχία την οποία ήθελε να κρατήσει για αργότερα και αντί να μείνει και αυτός στην ιστορία ως ένας αποτυχημένος υπουργός, επιθυμούσε να μείνει στην ιστορία ως άλλος ένας αποτυχημένος πρωθυπουργός.
Εξάλλου, άλλο είναι να πεις, γκρέμισα μια πολυκατοικία, και άλλο ένα περίπτερο.
Στην Ελλάδα που όλα μέχρι χθες περνούσαν από τον παραμορφωτικό φακό των μεγάλων ΜΜΕ, και αυτός θα γινόταν πρωθυπουργός, όμως τώρα δυστυχώς δεν έχει καμιά πιθανότατα, πλέον δεν μπορεί να κρυφτεί η αποτυχία του στο Υπουργείο Οικονομικών.
Στο ΠΑΣΟΚ βέβαια νομίζουν ακόμη και τώρα ότι με την βοήθεια και των διαπλεκόμενων παπαγάλων τους, θα καταφέρουν να μετατρέψουν έναν αποτυχημένο Υπουργό, σε επιτυχημένο Πρωθυπουργό.
Όλα μπορούν να συμβούν πλέον εντός του ΠΑΣΟΚ, εξάλλου αν κάτι μας έχει μάθει το ΠΑΣΟΚ, αυτό είναι ότι, τίποτα δεν αποτελεί πλέον έκπληξη.
Στο ΠΑΣΟΚ χωρούν όλοι και όλα, μέχρι , και η μέχρι χθες άκρα δεξιά του Καρατζαφέρη μπορεί να συνυπάρξει, εξάλλου το ΠΑΣΟΚ πάντα ήταν υπέρ της ισότητας της πολυσυλλεκτικότητας του πλουραλισμού και την πολυπολιτισμικότητας.
Δεν θα μου κάνει εντύπωση αν στα νέα σχολικά βιβλία υπάρχει στο κεφάλαιο της πολυπολιτισμικότητας, αναφορά για την χρησιμότητα της καταναλώσεως ούρων αγελάδας, κάτι που είναι μέρος του πολιτισμού των ινδουιστών Rashtriya Swayamsevak Sangh (RSS)
Keywords
Τυχαία Θέματα