Η αποτελεσματική και ορθολογιστική λειτουργία των ΤΕΙ!

Στο αναρτημένο στο διαδίκτυο έγγραφο του υπουργείου Παιδείας, στις 03 Οκτωβρίου 2011, με αριθμό ΑΔΑ: 45Π59-Λ26, και με Θέμα ‘Αποτελεσματική λειτουργία των Ιδρυμάτων’, γράφεται:
“ Στο πλαίσιο της γενικότερης πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων για αποτελεσματική και εξορθολογισμένη λειτουργία των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων καθώς και της ανάγκης για περιστολή των δαπανών, παρακαλούμε να


μεριμνήσετε ώστε:

Α. Να υπάρξει συνδιδασκαλία τόσο στα θεωρητικά όσο και στα εργαστηριακά
μαθήματα μεταξύ των Τμημάτων της ίδιας Σχολής.

Β. Ο αριθμός των παρακολουθούντων φοιτητών σε εργαστηριακές ασκήσεις από 15 (δεκαπέντε), που προβλέπεται από την παρ. 2 του άρθρου 36 του Π.Δ. 160/2008, να ανέρχεται στους 25 (είκοσι πέντε).

…..”

Δηλαδή με λίγα λόγια τι μας λέει: ότι, αν κάνουμε τα τμήματα των Εργαστηρίων από 15 που προέβλεπε ο παλιός νόμος, σε 25 τότε θα έχουμε ‘αποτελεσματική και εξορθολογισμένη λειτουργία’! Τι λεκτικό! Εξυπνάδες και υποκρισία! Την περικοπή των διδασκόντων την βάφτισαν ‘εξορθολογισμό’ και ‘αποτελεσματική’ λειτουργία. Κακοποίηση της γλώσσας. Αποσύνδεση από τις έννοιες!.

Έχετε σκεφτεί να βάλετε σε μία τάξη που έχει πχ 10-12 το πολύ υπολογιστές, 25 άτομα, το τι πρόκειται να γίνει; Ένα ομαδικό μπάχαλο! Τσίρκο!

Αυτή είναι μία από τις πολλές εγκυκλίους του υπουργείου Παιδείας. Και όλες μαζί συνθέτουν και εξηγούν το χάλι στο οποίο βρισκόμαστε. Καταλαβαίνετε τώρα ποιος διαλύει την παιδεία. Χτυπούν και φεύγουν και αφήνουν την κατάσταση σε κάποιον όμοιό τους που παραλαμβάνει την σκυτάλη και προσθέτει και εκείνος κάτι παρόμοιο. Να πως φτάσαμε ως εδώ. Να γιατί μιλάμε για πολιτικό έλλειμμα για να μην πούμε για κάτι χειρότερο.

Και να σκεφτεί κανείς ότι αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις αυτές δεν εμπιστεύονται καν τα παιδιά τους στην Δημόσια Εκπαίδευση. Αυτοί θέλουν μόνο να αποφασίζουν για τους άλλους. Είναι οι ίδιοι γνωστοί-άγνωστοι που άφησαν τα δημοτικά χωρίς βιβλία. Οι ίδιοι ‘υπεύθυνοι’ που κάθε λίγο και λιγάκι πειραματίζονται στου κασσίδη το κεφάλι. Που κάθε λίγο και λιγάκι κάνουν ‘μεταρρυθμίσεις’ και ‘επαναστάσεις’ και ‘ρίξεις’ αλλά στο τέλος από όλα αυτά ριγμένη βγαίνει πάντοτε η παιδεία. Είναι οι ίδιοι που σε καιρό κρίσης κατάργησαν τις μετεγγραφές των φοιτητών το μόνο μέτρο που δεν απαιτούσε χρήματα. Το αντίθετο μάλιστα.

Είναι φανερό ότι δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα. Μοιάζει σαν να μην έχουν δουλέψει ποτέ. Ερασιτέχνες, επικίνδυνοι, μοιραίοι.

α.λ.Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα