Η δίωξη του ηγουμένου Εφραίμ με φόντο τη Συμφωνία Σένγκεν

Οι φορείς της Δικαστικής εξουσίας από τα χρόνια της Δίκης του Χριστού απέδειξαν, ότι δεν είναι υπεράνω υποψίας για κατάχρηση της εξουσίας τους, με σκοπό την έκδοση μεροληπτικών και άδικων καταδικαστικών αποφάσεων. Αυτό, συνέβη και στην περίπτωση της...
προφυλάκισης του ηγουμένου της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ. Οι εκπρόσωποι του Νόμου, όταν διώκουν πιστούς χριστιανούς, χρησιμοποιούν στις αποφάσεις τους το....
ίδιο σκεπτικό.

Θα δούμε πιο κάτω, πως αυτοί που καταδίκασαν τον Χριστό εσκέπτοντο,
όπως οι σημερινοί εκπρόσωποι του Νόμου που διώκουν τον π. Εφραίμ. Και ο λόγος είναι, απλός.
Μόνο άνθρωποι, που είναι επιρρεπείς στα κελεύσματα του Εωσφόρου θα μπορούσαν να συλλαμβάνουν το ίδιο δαιμονικό σκεπτικό, προκειμένου να διώκουν αθώους χριστιανούς. Διότι, πρωτίστως, αυτός που χαίρεται, όταν διώκονται αθώοι χριστιανοί είναι ο Εωσφόρος.
Όταν οι εκπρόσωποι του Νόμου θέλουν να καταδικάσουν κάποιο, για λόγους σκοπιμότητος, ξεχνούν οι ίδιοι το Νόμο και καταπατούν κάθε ανθρώπινο δικαίωμα του διωκόμενου.
Στη Δίκη του Χριστού δεν τηρήθηκαν οι διατάξεις της Εβραϊκής Νομοθεσίας. Από την ώρα της σύλληψής Του μέχρι την καταδικαστική απόφαση.
Ο ηγούμενος Εφραίμ, ενώ είχε αθωωθεί για την υπόθεση Βατοπαιδίου, κρίνεται προφυλακιστέος χωρίς δίκη και κατά παράβαση των αποφάσεων και συστάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Στην περίπτωση του π. Εφραίμ, οι εκπρόσωποι της ελληνικής Δικαιοσύνης χρησιμοποίησαν την Συμφωνία του Σένγκεν, σύμφωνα με την οποία μπορεί κάποιος να συλληφθεί μόνο και μόνο, επειδή θεωρείται «ύποπτος» στις Αρχές για διάπραξη εγκλήματος, χωρίς αποδείξεις, αλλά έστω και με υποκειμενικές «ενδείξεις».
Η εφέτης ειδική ανακρίτρια Ειρήνη Καλού, για να αιτιολογήσει προς το Συμβούλιο Εφετών την άποψή της για προφυλάκιση του ηγουμένου Εφραίμ, αναφέρει ότι σε βάρος του προκύπτουν σοβαρές «ενδείξεις» ενοχής. Για την ανακρίτρια, δεν ίσχυσε η προηγούμενη αθώωση του π. Εφραίμ, αλλά επικράτησαν οι δικές της, υποκειμενικές κρίσεις για τον Κύπριο ηγούμενο.
Οι εκπρόσωποι του εβραϊκού Νόμου είχαν χαρακτηρίσει τον Χριστό ως «λαοπλάνο» και «κακοποιό».
Οι Έλληνες Εφέτες στο βούλευμά τους, στην περίπτωση του π. Εφραίμ, λένε ότι κατόρθωσε να … πείσει νομικούς συμβούλους και παρέδρους του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους να εκδώσουν ευνοϊκές αποφάσεις για την κυριότητα της Μονής επί της λίμνης και των παραλιμνίων εκτάσεων, υφυπουργούς να εκδώσουν υπουργικές αποφάσεις έγκρισης των γνωμοδοτήσεων και να μην προβάλουν δικαιώματα κυριότητας του Δημοσίου επί των εκτάσεων αυτών, υπουργούς να εκδώσουν αποφάσεις περί ανταλλαγής της λίμνης και των γύρω ακινήτων και να αναθέσουν την διαδικασία αυτή στην ΚΕΔ…
Με άλλα λόγια, όλους αυτούς –τους νομικούς, τους υφυπουργούς, τους υπουργούς- τους παραπλάνησε – ο «λαοπλάνος»- ένας άνθρωπος, ο π. Εφραίμ! Τι να πει κανείς! Νομίζουν, αυτοί οι Εφέτες ότι μπορούν να περιφρονούν τη νοημοσύνη μας, εμάς των Κυπρίων; Αυτά, να τα πουλήσουν σε άλλους…
Δεν έφτανε για τους Εφέτε
Keywords
Τυχαία Θέματα