Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΙΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

Εκφράζουμε την ειλικρινή χαρά μας επειδή η Εκκλησία της Κύπρου δείχνει συνεχώς ένα ανύστακτο ενδιαφέρον για την απελευθέρωση της πατρίδας μας και τη διάσωση της θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της κατεχόμενης πατρίδας μας.

Πολύ ορθά πράττει η Ιεραρχία να βοηθά το ποίμνιό της για να μην ξεχνά τη συνεχιζόμενη κατοχή, αλλά και......
τους ξένους να αντιληφθούν τις ευθύνες τους για τη συστηματική καταστροφή της θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Βόρειας Κύπρου.

ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΚΑΘΕ ΠΙΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Οι Τούρκοι αρνούνται να δεχτούν να επιδιορθωθούν οι εκκλησίες, τα μοναστήρια και τα προσκυνήματά μας ακόμη και με δαπάνες της Εκκλησίας της Κύπρου.

Και ενώ οι Τούρκοι επιδεικνύουν αυτή τη βάρβαρη συμπεριφορά, στον ελεύθερο Ελληνικό νότο όλα τα μουσουλμανικά τεμένη συντηρούνται με τους φόρους των Ελλήνων της Κύπρου.!!!

Κάθε πίεση που μπορεί να ασκηθεί σε όλα τα φόρα εναντίον της Τουρκίας πρέπει να συνεχίσει να ασκείται συστηματικά.

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΕΝ ΧΑΜΠΑΡΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΕΚΚΛΗΣΕΙΣ

Οι Τούρκοι φυσικά ούτε από εκκλήσεις χαμπαρίζουν, ούτε από ψηφίσματα.

Η Κύπρος πρέπει να εγκαταλείψει τη διαδικασία των συνομιλιών και να ασκήσει βέτο στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας με την Ενωμένη Ευρώπη είτε αυτό αφορά την πλήρη ένταξη ή τη συνομολόγηση ειδικής σχέσης της Τουρκίας με την Ευρώπη.

Ακόμη και αν προβληθεί το επιχείρημα ότι αυτή δεν είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή για να γίνει η κίνηση για νέα πορεία του Κυπριακού το σίγουρο είναι ότι η ηγεσία της Κύπρου ως σύνολον πρέπει να πολιτεύεται με γνώμονα την αδιαμφισβήτητη αλήθεια ότι η Τουρκία δεν πρόκειται ποτέ να παραδώσει με την πένα αυτά που κατέλαβε με τη λόγχη.

Ο ΜΟΝΟΣ “ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΙΣΧΥΟΣ” ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ

Καμιά άλλη γλώσσα δεν κατανοούν οι Τούρκοι εκτός από τη γλώσσα της στρατιωτικής δύναμης.

Οι αφελείς προσδοκίες για το “συντελεστή ισχύος” που διατύπωσε ο αείμνηστος Γιάννος Κρανιδιώτης αποδείχθηκαν χίμαιρες. Η ευρωπαική πορεία της Τουρκίας δεν μας έδωσε ούτε θα μας δώσει ποτέ αυτό που ζητούμε με συνομιλίες και διπλωματικές πιέσεις.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΤΟ ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Μόνο με τη ανατροπή της σημερινής σαφούς υπεροπλίας των Τούρκων μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα αναχαιτιστεί η Τουρκική απειλή στην Κύπρο, στο Αιγαίο στη Θράκη και στα Δωδεκάνησα.

Η ελευθερία κερδίζεται πάντοτε με το σπαθί του σκλάβου. Αν υπάρχουν μεταξύ μας ρομαντικοί που πιστεύουν κάτι διαφορετικό ελπίζουμε οι ιστορικές στιγμές που ζούμε αυτές τις μέρες να τους έπεισαν για του λόγου το αληθές.

Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΓΙΑ ΤΙ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΡΘΗ

Στο μεταξύ η στάση της Εκκλησίας της Κύπρου είναι η ενδεδειγμένη. Νουθετεί το λαό να μείνει όρθιος στις επάλξεις του χρέους, αντιστρατεύεται κάθε κίνηση εθνομειοδοσίας της Νεοκυπριακής πολιτικής
Keywords
Τυχαία Θέματα