Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΒΑΔΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΕΡΙΚΗ ΟΔΟ!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαπιστώσαμε ότι στις πρόσφατες εκδηλώσεις προς τιμή του Πατριάρχη Βουλγαρίας Μάξιμου συμμετείχαν μόνον ορθόδοξοι επίσκοποι και όχι και Παπικοί και Προτεστάντες, όπως συνηθίζεται δυστυχώς σε παρόμοιες περιπτώσεις σε.....
άλλα Πατριαρχεία και Εκκλησίες, λες και ανήκουμε στην ίδια Εκκλησία ή λες και δεν είναι αιρετικοί.!!!

Η Εκκλησία της Βουλγαρίας αποδεικνύεται στην πράξη η πιο παραδοσιακή και η πιο Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία.

Η ΠΙΟ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Αποχώρησε ήδη από το Π.Σ.Ε. (Παγκόσμιο
Συμβούλιο των “Εκκλησιών” - γράφε αιρέσεων) και αρνήθηκε να στείλει αντιπροσώπους στο διάλογο με τους Παπικούς. Οχι επειδή είναι εναντίον των διαλόγων, όταν γίνονται μέσα στα ορθά πλαίσια, αλλά επειδή τους θεωρεί αναποτελεσματικούς όπως διεξάγονται τώρα.

ΠΡΟΜΑΧΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ

Ταυτόχρονα η Εκκλησία της Βουλγαρίας προμαχεί για το μάθημα των θρησκευτικών, την εκκλησιαστική περιουσία και στους αγώνες για την καταψήφιση αντιχριστιανικών νόμων. Ακόμη και ο υπέργηρος Πατριάρχης Μάξιμος κατεβαίνει σε διαδηλώσεις για να υποστηρίξει τον χριστιανικό χαρακτήρα της Βουλγαρίας. Συγκρίνετε τους άξιους Βούλγαρους ιεράρχες με τις “πρασινοσκουφίτσες” του στενού περιβάλλοντος του διά τας αμαρτίας ημών Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου και θα αντιληφθείτε σε πόσο βαθύ γκρεμό βρίσκεται η Εκκλησία της Ελλάδος.

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ

Συγχαίρουμε θερμά τον Μακαριότατο Βουλγαρίας και την περί αυτόν Αγία και Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Βουλγαρίας και τους παρακαλούμε να μείνουν εδραίοι και αμετακίνητοι στις επάλξεις της παραδοσιακής γραμμής που με συνέπεια ακολουθούν.

Η φωτογραφία των ιεραρχών της Βουλγαρίας, αποδεικνύει ότι όλοι έχουν παραδοσιακή εμφάνιση. Αντίθετα και στην Εκκλησία της Κύπρου και στην Εκκλησία της Ελλάδος - αφήνω πια κατά μέρος την Εκκλησία της Σερβίας όπου ακόμη και κληρικοί που προσχωρούν στο κίνημα του Σεβ. κ. Αρτέμιου - έχουν σαφώς εκκοσμικευμένη εμφάνιση.

ΟΙ ΒΑΡΝΑΣ ΚΥΡΙΛΛΟΣ ΚΑΙ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ ΝΑΘΑΝΑΗΛ

Είχα την ευτυχία να γνωρίσω δύο εξαίρετους ιεράρχες - τότε ιερομόναχους συμφοιτητές μου στο οικοτροφείο της Αποστολικής Διακονίας κατά τα φοιτητικά μου χρόνια στην Αθήνα. Τους νυν Ιεράρχες Βάρνας Κύριλλο και Νευροκοπίου Ναθαναήλ. Αρετής άνθρωποι. Συνετοί. Ανθρωποι προσευχής. Παραδοσιακοί σε όλα. Οσο για τον σημερινό επίσκοπο Νευροκοπίου εμπνέει κυριολεκτικά τους πιστούς. Σε ωφελεί και μόνον η θέα του προσώπου του. Ασκητικότατος. Μέγας νηστευτής. Οντως πνευματικός άνθρωπος. Μακάρι να είχαμε σε όλες τις Ορθόδοξες Εκκλησίες ανθρώπους της αγιότητάς τους.Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα