Η Ιστορία επαναλαμβάνεται;

Η Άγρια Εκμετάλλευση του Αδύνατου από το Δυνατό έχει επαναληφθεί εκατομμύρια φορές!

Ο φίλος της «ΣΠ» Γεώργιος Καφλούντζος μας υπενθυμίζει και μας προβληματίζει. Διαβάστε το σύντομο και φιλοσοφημένο μήνυμά του που τεκμηριώνει τη «Οργανωμένη Εκμετάλλευση» του Αδύνατου από το Δυνατό: Η Ιστορία επαναλαμβάνεται? Συνοψίζοντας κανείς, όσο αντικειμενικά τούτο είναι εφικτό, την νεώτερη Ελληνική ιστορία θα μπορούσε να υποστηρίξει τα παρακάτω: Η 2α Οκτωβρίου 1827, ημερομηνία της ναυμαχίας του Ναυαρίνου, απετέλεσε εκ των πραγμάτων τη ληξιαρχική πράξη που υπέγραψαν
οι Ευρωπαίοι για τη γένεση του ανεξάρτητου Ελληνικού κράτους. Τούτο είχε για συνέπεια τον παραμερισμό της φυσικής ηγεσίας του αγώνα της...
ανεξαρτησίας χάριν της αδήριτης ανάγκης μιας εκσυγχρονισμένης και αποτελεσματικότερης πολιτικής οργάνωσης. Τα αίτια της παρέμβασης των ευρωπαϊκών δυνάμεων δεν είναι δύσκολο να τα διαγνώσει κανείς.Προϋπόθεση όμως επιβίωσης του διαφαινόμενου νέου κρατικού σχήματος ήταν η οικονομική του ενίσχυση και κατ΄επέκταση η οικονομική του υποτέλεια.

Το πρώτο και το δεύτερο «δάνειο της ανεξαρτησίας» (1824 και 1825) δόθηκε με τόσο επαχθείς όρους, που προδίκαζαν την ολοκληρωτική εξάρτηση από τη δύση, (θυμάται ο αναγνώστης το περιβόητο ανήκουμε εις τη δύση?).
Ακολούθησαν αλλεπάλληλοι δανεισμοί προκειμένου να συγκροτηθεί μία στοιχειώδης εθνική οικονομία΄αλλά κάθε καινούργιο δάνειο χρησίμευε κυρίως για να εξοφληθούν τα προηγούμενα.

Δεν είναι τυχαίο ότι μετά από κάθε μεγάλο δάνειο ακολουθεί πτώχευση του νέου κρατιδίου. Η πρώτη πτώχευση (1827) ακολουθεί τη σύναψη των δύο πρώτων «δανείων της ανεξαρτησίας». Η δεύτερη πτώχευση (1843) έρχεται μετά τη χορήγηση δανείου στον Όθωνα. Τρία χρόνια μετά το δάνειο του 1890 έχουμε την Τρίτη πτώχευση (1893). Και μετά τα δάνεια για την αποκατάσταση των μικρασιατικών προσφύγων, ακολουθεί η τέταρτη πτώχευση (1932).

Η οικονομική υποτέλεια είναι ολοκληρωτική. Το Ελλαδικό «κράτος» βρίσκεται συνεχώς κάτω από διπλωματικό έλεγχο της οικονομίας του.Η οικονομική υποτέλεια συνεπάγεται άμεσα και πολιτική υποτέλεια, κοινωνικό-ψυχολογικό κλίμα υποδούλωσης, εξάρτησης όλων των κρίσιμων πτυχών του εθνικού βίου από τη δυτική πολιτική.

( Βιβλιογραφία: « Η ξενική εξάρτησης κατά την διαδρομή του νεοελληνικού κράτους και «Το πρώτο δάνειο της ανεξαρτησίας» Τάσος Λιγνάδης) Με βάση τα παραπάνω και με την σημερινή κατάσταση της χώρας τίθεται το εύλογο ερώτημα «Η ιστορία επαναλαμβάνεται»? Αν όντως ισχύει , σαν κανόνας, μήπως μπορούμε να τον αποτρέψουμε και να οραματιστούμε το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας σπάζοντας τα δεσμά του παρελθόντος? Τουλάχιστον ας το σκεφτούμε! Γ.Κ.

Είμαστε η συντριπτική «Σιωπηλή Πλειοψηφία» των Ακομμάτιστων Ελλήνων Πολιτών. Οι συμμετοχές στο Κίνημα έρχονται με ραγδαίους ρυθμούς και έχουμε περάσει τα 100.000 μέλη. Πρέπει όμως να Συσπειρωθούμε ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ γιατί η ημερομηνία του Πρώτου Συνεδρίου του Κινήματος πλησιάζει. Είναι η 28/29Απριλίου, 2012. Ο Στόχος εί
Keywords
Τυχαία Θέματα