Η ιταλική μαφία πίσω από τον πίνακα του Ρούμπενς

Ένας Ιταλός μπίζνεσμαν είναι ο εγκέφαλος της μεταφοράς των σπάνιων έργων τέχνης στη χώρα μας. Ανάμεσα στους άλλους πίνακες που έφερε στην Ελλάδα φέρεται να είναι και το κλεμμένο αριστούργημα του Πολ Ρούμπενς.
Και μπορεί «Το κυνήγι του καλυδώνιου κάπρου» να εντοπίστηκε, ωστόσο οι αστυνομικοί θέλουν να ξετυλίξουν τον μίτο και να φτάσουν στο....
πολυπόθητο αποτέλεσμα, που δεν είναι άλλο από τη σύλληψη του ανθρώπου που κατάφερε
να τον εισασάγει στην Ελλάδα.
Ηδη, σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες της «Espresso», οι Ελληνες αστυνομικοί φέρεται να έχουν εντοπίσει ένα άτομο που συγκεντρώνει όλες τις υποψίες ως ο μεταφορέας του πίνακα «Το κυνήγι του καλυδώνιου κάπρου». Πρόκειται για Ιταλό υπήκοο, ο οποίος την τελευταία δεκαετία ζει μεταξύ Ιταλίας και ενός κράτους της κεντρικής Ευρώπης και είναι ιδιοκτήτης αντιπροσωπίας πολυτελών αυτοκινήτων σε μεγάλη πόλη της Γηραιάς Ηπείρου.

Οι ελληνικές αρχές έχουν στείλει επείγον σήμα στην Ιντερπόλ προκειμένου να διερευνήσει την περίπτωση του συγκεκριμένου ανθρώπου. Μάλιστα έπειτα από ενδελεχή έρευνα του τμήματος Αρχαιοκαπηλίας της Ασφάλειας Αττικής έχει διαπιστωθεί πως κατά το παρελθόν ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει πράγματι επισκεφτεί τη χώρα μας τουλάχιστον τρεις φορές.

Παράλληλα οι διωκτικές αρχές έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως ο άνθρωπος τον οποίο υποπτεύονται ως τον μεταφορέα του κλεμμένου πίνακα του Φλαμανδού ζωγράφου έχει επαφές με συμπατριώτες του που ανήκουν στην ελίτ της ιταλικής μαφίας και ασχολούνται με έργα τέχνης, τα οποία βέβαια δεν έχουν φτάσει στα χέρια τους με νόμιμο τρόπο.

Εξάλλου, το επίμαχο καλοκαίρι που η γνωστή παρουσιάστρια επικαλείται την παρουσία του Ιταλού φίλου της στη Ρόδο, όπου της έδωσε τον πίνακα, στο ίδιο νησί βρίσκεται και ο Ιταλός έμπορος πολυτελών αυτοκιννήτων, και μάλιστα την ίδια περίοδο!

Αυτό το ταξίδι το έχουν επιβεβαιώσει οι ελληνικές αρχές και από την έρευνα που έκαναν στα αρχεία διάφορων υπηρεσιών προέκυψε πως ο σκοπός του ταξιδιού του συγκεκριμένου ανθρώπου στο Νησί των Ιπποτών ήταν καθαρά... επιχειρηματικός, καθώς μετέφερε πολυτελές αυτοκίνητο που είχε παραγγείλει Ροδίτης επιχειρηματίας, ο οποίος είναι και συλλέκτης έργων τέχνης!

Εξετάζεται λοιπόν σοβαρά το ενδεχόμενο από τους έμπειρους αστυνομικούς της Ασφάλειας ο πίνακας του Φλαμανδού ζωγράφου να ήταν κρυμμένος σε κάποιο σημείο του πολυτελούς αυτοκινήτου που είχε παραγγείλει ο Ροδίτης επιχειρηματίας και μανιώδης συλλέκτης έργων τέχνης. Το μεγάλο ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί φέρνει τα αυτοκίνητα στην Ελλάδα ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας και όχι κάποιος από τους υπαλλήλους του.

Βέβαια κλιμάκιο της Ασφάλειας Αττικής, συνοδευόμενο από ειδικούς σε έργα τέχνης, έκανε μια πρώτη έρευνα στη συλλογή του Ροδίτη επιχειρηματία και μάλιστα αιφνιδιαστική, χωρίς όμως να προκύψει κάποια παρατυπία, καθώς όλα τα έργα που είχε στην κατοχή του ήταν νόμιμα και με τα απαραίτητα έγγραφα.

Οι αστυνομικοί του τμήματος Αρ
Keywords
Τυχαία Θέματα