Η κατασκευή του αεικίνητου ίσως πλησιάζει

O David Babb Sr. και η μηχανή που φιλοδοξεί να αποτελέσει το αεικίνητο

Πρόκειται για μια εφεύρεση που για τον David Babb Sr. αποτελεί καθήκον. Τον είχε στοιχειώσει εδώ και 50 χρόνια, τον απασχόλησε στη διάρκεια των δύο γάμων του, πέρασε μέσα από τέσσερις γενιές από την οικογένειά του και υποβλήθηκε σε πάνω από 35 διαφορετικές μετατροπές από τότε που ανακαλύφθηκε αρχικά πριν από 80 περίπου χρόνια. Σήμερα, ο κάτοικος του Springfield, David
Babb Sr., ένας πενηντάχρονος άνεργος βετεράνος, προσπαθεί ακόμα να τελειοποιήσει την εφεύρεση που πολλοί ερευνητές και επαγγελματίες είχανε χαρακτηρίσει ως το αδύνατο.

Δεν υπάρχουν σκίτσα και διαγράμματα για τη μηχανή που θα μπορούσε να κάνει τα σύγχρονα βιβλία φυσικής να γραφτούν από την αρχή και να αψηφήσει δύο σημαντικούς νόμους της θερμοδυναμικής που έχουν αντέξει για πάνω από 150 χρόνια την εξονυχιστική εξέταση και εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες, από τεκμηριωμένα πειράματα που έχουν διαψεύσει την πιθανότητα να μπορέσει ποτέ να κατασκευαστεί. Αντί για σχεδιαγράμματα, το μεγαλύτερο μέρος της πληροφορίας για το πώς πρωτοκατασκευάστηκε αυτή η μηχανή υπάρχει σε μια μνήμη που πέρασε από τον παππού του David στον πατέρα του και στη συνέχεια στον ίδιο, λίγο πριν πεθάνουν.

Το 1931, όπως αναφέρει ο Babb, ο παππούς του, Thomas D. Babb, τυχαία βρέθηκε μπροστά στην ιδέα για τη μηχανή στην ηλικία των 30 ετών σε ένα ατύχημα στην πίσω αυλή του, όπου είχε πιαστεί στο σύρμα το οποίο ήταν εφαρμοσμένο στις ξύλινες ακτίνες δύο αμαξιών που επισκευάζονταν. Ως αποτέλεσμα, ο Thomas Babb ενδιαφέρθηκε για την ισχύ που δημιούργησαν οι δύο τροχοί και ξεκίνησε να παίζει με διαφορετικούς τρόπους προσπαθώντας να βρει πώς θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει αυτήν την ισχύ.

Μετά από περίπου έναν χρόνο, ο David Babb ισχυρίζεται ότι ο Thomas κατασκεύασε μια μηχανή με αέναη κίνηση που δούλευε ολονυχτίς με τη δική της ισχύ χρησιμοποιώντας τη δύναμη της βαρύτητας. Στην πραγματικότητα, ο David είπε ότι η ποσότητα της ισχύος που γεννούσε η μηχανή ήταν αρκετή για να σπάσει στα δύο ένα σκουπόξυλο, το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί για να σταματήσει τη μηχανή από το να περιστρέφεται. Σύμφωνα με τον David, ο παππούς του ένιωσε πολύ μεγάλη έκπληξη και τρόμο όταν ανακάλυψε τι είχε δημιουργήσει και αμέσως αποφάσισε να αποσυναρμολογήσει τη μηχανή ώστε να προστατέψει την οικογένειά του από τις μελλοντικές επιπτώσεις που μπορεί να επέφερε η μηχανή.

«Ο παππούς μου ήταν πάντα καχύποπτος με την κυβέρνηση και τις μεγάλες επιχειρήσεις,» είπε ο Babb. Φοβήθηκε ότι θα τον έκρυβαν ή θα τον εξαφάνιζαν για να αποτρέψουν να μαθευτεί το γεγονός. Φοβόταν ότι δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή για την κοινωνία και επειδή δεν είχε κάποια μόρφωση ένιωθε τον κόσμο ξένο και εχθρικό.

Την εποχή εκείνη ο Thomas Babb και ο αδελφός του έκαναν μια συμφωνία να μην κατασκευάσουν ποτέ ξανά τη μηχανή στη διάρκεια όλης τους της ζωής. Και δεν το έκαναν. Αλλά αυτό δεν τους σταμάτησε από το να συζητάνε γι' αυτή. Περίπου 30 χρόνια μετ
Keywords
Αναζητήσεις
αεικινητη μηχανη, αικινητος τροχος
Τυχαία Θέματα