Η κρίση δεν οδηγεί σε εκπτώσεις

REPORTER

Σε μια κρίσιμη εθνική συγκυρία, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, στέλνοντας το μήνυμα της ενιαίας και αδιαίρετης προτεραιότητας στα εθνικά θέματα των δυο χωρών.

Ο νέος Υπουργός Εθνικής Άμυνας της κυβέρνησης Παπαδήμου υπογράμμισε με έμφαση ότι η οικονομική κρίση δεν θα μας οδηγήσει σε....
εκπτώσεις ή υποχώρηση από τις αρχές και τους στόχους που έχουμε θέσει, προσθέτοντας ότι η επίσκεψή του στην Κύπρο έχει ουσιαστικό, σημειολογικό και συμβολικό χαρακτήρα, και αποτελεί κρίκο στη διαχρονική και σταθερή συνεργασία των δυο χωρών.

«Η Κύπρος προασπίζει τα συμφέροντά της, και η Ελλάδα είναι δίπλα της, ήταν το ξεκάθαρο μήνυμα του Δημήτρη Αβραμόπουλου, με ευθεία αναφορά στα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου για τη διεξαγωγή ερευνών για φυσικό αέριο, στο Οικόπεδο 12 της ΑΟΖ. «Η Ελλάδα εγγυάται την ανεξαρτησία και την ενότητα της Κύπρου», τόνισε.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου, μετά τη συνάντησή του με τον Κύπριο ομόλογό του, Δημήτρη Ηλιάδη:

«Μετά την ορκωμοσία της νέας Ελληνικής Κυβέρνησης υπό τον Πρωθυπουργό κ. Παπαδήμο, με την ιδιότητα μου πλέον του Υπουργού Εθνικής Αμύνης της Ελλάδος και ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του συνάδελφου μου και φίλου κ. Δημήτρη Ηλιάδη, βρίσκομαι σήμερα εδώ για να μεταφέρω ένα μήνυμα αλληλεγγύης, στήριξης και αγάπης στην Κυπριακή Δημοκρατία και στον Κυπριακό Ελληνισμό

Η οικονομική κρίση η οποία μαστίζει αυτή τη στιγμή ολόκληρο τον κόσμο και δοκιμάζει και τη χώρα μας, σε καμία περίπτωση δεν θα μας οδηγήσει σε έκπτωση ή υποχώρηση από τις βασικές αρχές, θέσεις και στόχους που εθνικά έχουν τεθεί. Στην προτεραιότητα των εθνικών μας θεμάτων είναι η Κύπρος μας.

Η Κύπρος η οποία αυτόν τον καιρό δίνει τον δικό της αγώνα, πάντοτε έχοντας ως συμπαραστάτη και στυλοβάτη σε κάθε της προσπάθεια την Ελλάδα, για να φτάσουμε όλοι στο επιθυμητό αποτέλεσμα που είναι μια ενιαία, αδιαίρετη και ενωμένη Κύπρος με όλους τους κατοίκους της Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους ενωμένους κάτω από την ίδια στέγη.

Η Κύπρος ασκεί αυτό τον καιρό τα αναφαίρετα κυριαρχικά της δικαιώματα, πάντοτε σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Προασπίζει τα οικονομικά της συμφέροντα και έχει χαράξει μια στρατηγική που την οδηγεί μπροστά. Σε αυτόν τον δρόμο η Ελλάδα είναι δίπλα της.

Οι αγαστές σχέσεις αλληλεγγύης και αδελφοσύνης ισχυροποιούνται με το πέρασμα του χρόνου. Η σημερινή μου παρουσία εδώ είναι ένας ακόμα κρίκος στη διαχρονική αυτή σταθερή πορεία των σχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Στον αμυντικό τομέα η Κύπρος μπορεί να αισθάνεται ασφαλής και σίγουρη. Η Ελλάδα εγγυάται την ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της. Αλλά και στους άλλους τομείς η συνεργασία επεκτείνεται και βαθαίνει.

Η παρουσία μου εδώ σήμερα έχει ουσιαστικό, σημειολογικό και συμβολικό χαρακτήρα. Δυναμώνει περισσότερο τις σχέσεις και τα όσα προηγήθηκαν στη σύσκεψη που είχα
Keywords
Τυχαία Θέματα